Ο ψηφιακός κόσμος του Peugeot 3008

Ο ψηφιακός κόσμος του Peugeot 3008

Ο ψηφιακός κόσμος του Peugeot 3008

Μια διαρροή εικόνων από το ταμπλό του αναμενόμενου Peugeot 3008, αποκαλύπτει το νέας γενιάς iCockpit. 

Ότι το νέο Peugeot 3008 θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων το είχαμε αντιληφθεί από κατασκοπευτικές εικόνες που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα κατά την εξέλιξη καμουφλαρισμένων μοντέλων δοκιμών. Η διαρροή κανονικών φωτογραφιών του ταμπλό του μοντέλου, αποδεικνύει ότι το iCockpit της Peugeot μπαίνει στην ψηφιακή του εποχή.

Η ούτως ή άλλως ευφάνταστη σχεδίαση ταμπλό με το μικρό τιμόνι και τα όργανα τοποθετημένα πάνω από αυτό, που τόλμησε η Peugeot στα 208 και 308, φαίνεται ότι επεκτείνεται πλέον σε όλη τη γκάμα των μοντέλων, σε νέα ψηφιακή μορφή. Τα πάλαι ποτέ αναλογικά όργανα εμπρός από την οδηγό έχουν αντικατασταθεί από μια οθόνη LED, στην οποία προβάλλονται πλήθος πληροφοριών και όχι μόνο αυτές που αφορούν τη λειτουργία του κινητήρα.

Στο κέντρο μια μεγάλη οθόνη 7 ιντσών περίπου, όπως και σήμερα, αποτελεί το κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment, του gps και του κλιματισμού. Νέο στοιχείο αποτελεί ο προσανατολισμός της κεντρικής κονσόλας προς τον οδηγό, αλλά και η διατήρηση κάποιων διακοπτών «αεροπορικού» τύπου που είχαν λανσαριστεί στην πρώτη γενιά του 3008 και συνεχίζουν και εδώ –ίσως ως αισθητικό στοιχείο συνέχειας της σημερινής γενιάς με την επόμενη.

Συνολικά η σχεδίαση του ταμπλό είναι ιδιαίτερα σύγχρονη και απόλυτα σύμφωνη προς την αφαιρετική σχεδιαστική λογική των πρόσφατων υλοποιήσεων της Peugeot, όπου στόχος είναι η εξάλειψη σχεδόν των διακοπτών και η λειτουργία όλων των συστημάτων μέσω οθονών. Πιθανώς στο νέο 3008 να λανσαριστούν και κάποια συστήματα ενεργοποίησης με τη φωνή ή μέσω χειρονομιών, για ακόμα πιο άμεση επικοινωνία του αυτοκινήτου με τον οδηγό του χωρίς την απόσπαση της προσοχής του τελευταίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία, η επόμενη γενιά του 3008 θα λανσαριστεί στη διεθνή έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, θα βασίζεται στο εξαιρετικό πλαίσιο EMP2 του 308 και φυσικά θα διαθέτει τα περισσότερα μηχανικά σύνολα της βραβευμένης νέας γενιάς BlueHDi και PureTech, με βασικό τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων.

Best of internet