Χωρίς χέρια και με κλειστά μάτια (video)

Χωρίς χέρια και με κλειστά μάτια (video)

Με τον οδηγό ως «διακοσμητικό στοιχείο» υποστηρίζει ότι θα κινούνται τα αυτοκίνητά της μετά το 2020 η Renault. 

Χωρίς χέρια και με κλειστά μάτια (video)

Με το σύνθημα «eyes – off/handsoff» η Renault εξελίσσει εντατικά την τεχνολογία αυτόνομης κίνησης των οχημάτων της, η οποία φιλοδοξεί ότι θα είναι διαθέσιμη το 2020. Χθες, Τετάρτη 14 Απριλίου 2016, κατά τη διάρκεια της συνόδου των 28 υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. στο Άμστερνταμ, η Renault παρουσίασε 3 αυτόνομα κινούμενα νέα Espace, σε μια προσπάθεια να ενημερώσει του Ευρωπαίους πολιτικούς για την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης κίνησης.

Η συνάντηση των υπουργών Μεταφορών, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλίας της Ολλανδικής προεδρίας της Ε.Ε. και αποσκοπεί σε μια αρχική συμφωνία για τη δημιουργία ικανού νομοθετικού πλαισίου σε κάθε χώρα που να εξασφαλίζει την ασφαλή κίνηση αυτόνομων οχημάτων.

Η Renault συμμετέχει, μαζί με αρκετές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες, πανεπιστήμια και κρατικούς φορείς, σε ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης της τεχνολογίας και των απαραίτητων υποδομών που απαιτεί η αυτόνομη κίνηση οχημάτων. Τα τρία αυτόνομα Espace έχουν πραγματοποιήσει ήδη χιλιάδες χιλιόμετρα και εκατοντάδες ώρες δοκιμών σε ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους. Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video, τα αυτόνομα οχήματα μπορούν ακόμα και σήμερα να διατηρήσουν την πορεία τους στον αυτοκινητόδρομο, να εκτελέσουν προσπεράσεις, να ξεκινούν και να σταματούν εντελώς αυτόματα στην κίνηση, να τηρούν τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας και φυσικά να σταματούν σε περίπτωση που αντιλαμβάνονται πιθανότητα πρόσκρουσης.

Καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι για ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% τα τροχαία ατυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, η όσο το δυνατόν πιο σύντομη ένταξη αυτόνομα κινούμενων οχημάτων στην κυκλοφορία αναμένεται να απογειώσει την οδική ασφάλεια. Παράλληλα, τα αυτόνομα και διασυνδεδεμένα οχήματα θα μπορούν να κινούνται ταχύτερα και με χαμηλότερη κατανάλωση, συμβάλλοντας έτσι τόσο στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στην αποσυμφόρηση των πόλεων.

Renault ESPACE Autonomous Drive Demonstrator

Best of internet