Το Fiat 124 Spider ήρθε στην Ελλάδα

Πέτρος Πιτσίνης
Το Fiat 124 Spider ήρθε στην Ελλάδα
Από 31.000€ θα είναι διαθέσιμο το διθέσιο ρόουντστερ της Fiat στη χώρα μας, με την Ελληνική αντιπροσωπεία να δέχεται παραγγελίες από την Παρασκευή, 15/4.

Το Fiat 124 Spider «πατάει» στη χώρα μας και η επίσημη αντιπροσωπεία αρχίζει να δέχεται τις πρώτες παραγγελίες από τις 15/4, με το αυτοκίνητο να φτάνει στους πρώτους ιδιοκτήτες από το καλοκαίρι. Το Ιταλικό μοντέλο χρησιμοποιεί το πλαίσιο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2016, δηλαδή του Mazda MX-5, όμως σχεδιαστικά διαφοροποιείται αισθητά. Στον αντίποδα, το εσωτερικό του 124 Spider προέρχεται σχεδόν αυτούσιο από το Ιαπωνικό ρόουντστερ, κάτι που σημαίνει ότι και εκείνο χαρακτηρίζεται από σύγχρονη σχεδίαση, καλή ποιότητα υλικών και γερή συναρμολόγηση. Κάτω από το καπό, συναντάμε τον τούρμπο 1.4 MultiAir κινητήρα της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής και στέλνει την ισχύ μέσω ενός μηχανικού σασμάν έξι σχέσεων στους πίσω τροχούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία επιδόσεων που δίνει ο κατασκευαστής, ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα και συνεχίζει έως και τα 215 χλμ./ώρα της τελικής του ταχύτητας, με την μέση κατανάλωση να ορίζεται στα 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ. και τις εκπομπές ρύπων να αγγίζουν τα 148 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Η βασική έκδοση του μοντέλου στοιχίζει 31.000€ και στον εξοπλισμό της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Cruise Control, ESP, σύστημα ελέγχου πίεσης των ελαστικών, Air Condition, υπολογιστή ταξιδίου, ηχοσύστημα με οθόνη τριών ιντσών με τέσσερα ηχεία και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών. Η πιο πλήρης Luxury κοστίζει 33.000€ και περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, ασημί πλαίσιο του εμπρός παρμπρίζ, δερμάτινα καθίσματα και ζάντες 17 ιντσών. Το σύστημα infotainment με την έγχρωμη οθόνη αφής των επτά ιντσών ανήκει στον έξτρα εξοπλισμό, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί -επίσης προαιρετικά- ηχοσύστημα της Bose με εννέα ηχεία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!