Η Mercedes SLK έγινε 20 ετών

Πέτρος Πιτσίνης
Η Mercedes SLK έγινε 20 ετών
Δύο δεκαετίες πέρασαν από την πρώτη παρουσίαση του διθέσιου κάμπριο της Mercedes, με τη μοντέλο πλέον να ονομάζεται SLC.

Η Mercedes-Benz πέτυχε διάνα με το λανσάρισμα της SLK, 20 χρόνια πριν στην έκθεση του Τορίνο. Το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 1996 στην Ιταλική πόλη είχε τότε ενταχθεί στην κατηγορία των κόμπακτ διθέσιων σπορ μοντέλων και ήταν η πρώτη φορά που η Mercedes-Benz παρουσίαζε κάτι παρόμοιο με τη μεγαλύτερη SL, ακόμη και αν η SLK ήταν κατά πολύ φθηνότερή της.

Η σκληρή αναδιπλούμενη οροφή συνδύαζε τα επιπλέον πλεονεκτήματα σε σύγκριση με μια σταθερή και επιπλέον, την δυνατότητα μετατροπής του αυτοκινήτου σε κάμπριο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ωστόσο είχε υποβληθεί σε πολλά τεστ στεγανότητας πριν περάσει στην παραγωγή. Συνολικά, το μοντέλο έχει πουλήσει περίπου 670.000 μονάδες, με τις 311.000 να τις έχει επιτύχει η πρώτη γενιά.

Το γυναικείο φύλο έδειξε μεγάλη συμπάθεια προς το μοντέλο της Mercedes, ενώ υπήρχε και AMG έκδοση που εστίαζε στις επιδόσεις. Αρχικά, ονομαζόταν SLK 32 AMG και στη δεύτερη γενιά, SLK 55 AMG, με την τελευταία να κερδίζει το στοίχημα της πρώτης ματιάς σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση καθώς θύμιζε πολύ το κορυφαίο supercar της Γερμανικής φίρμας, την SLR McLaren. Στην τρίτη γενιά που παρουσιάστηκε το 2010 είδαμε για πρώτη φορά ντίζελ μοτέρ μαζί με την SLK (250 CDI) και πλέον, το μοντέλο ονομάζεται SLC και παράγεται στο εργοστάσιο της Βρέμης, μαζί με τη μεγαλύτερη SL.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!