Πάνοπλη η Peugeot στο Rallycross (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πάνοπλη η Peugeot στο Rallycross (video)
Με τέσσερα 208 WRX και τη βοήθεια του Λεμπ, η Peugeot θα υπερασπιστεί τον τίτλο των κατασκευαστών και θα διεκδικήσει και αυτό των οδηγών για το 2016.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross ξεκινά από την Πορτογαλία αυτή την εβδομάδα στις 16-17 Απριλίου και η Peugeot θα έχει την πλέον εντυπωσιακή παρουσία. Το Team Peugeot Hansen, με 11 podium και 5 νίκες, που αναδείχτηκε η πρωταθλήτρια ομάδα το 2015, θα συμμετέχει με δύο 208 WRX ισχύος 540 ίππων στα χέρια των Τίμι Χάνσεν και Σεμπαστιέν Λεμπ. Το 208 WRX για το 2016 έχει δεχτεί διάφορες βελτιώσεις και ενώ το 2015 είχε δοθεί βαρύτητα στην εξέλιξη του σασί, φέτος οι μηχανικοί έχουν δώσει προτεραιότητα στον κινητήρα –κερδίζοντας και 40 ίππους επιπλέον ισχύ.

Η Peugeot Sport και η Hansen Motorsport θα συμμετάσχουν με ακόμη δύο 208 WRX κάτω από το σήμα της νεοσύστατης Peugeot Hansen Academy με τα χρώματα των Red Bull και Total.

Για την Peugeot Hansen Academy, ο Νταβί Ζανέι θα αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες του WRX που θα γίνουν στην Ευρώπη, με προοπτική συμμετοχής σε δυο μη ευρωπαϊκούς γύρους. Επίσης, ο ρόλος του θα είναι να καθοδηγήσει τον πρωταθλητή στο RX Lites, Κέβιν Χάνσεν, με τον τελευταίο να επικεντρώνεται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Rallycross, καθώς και σε επιλεγμένους γύρους του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Και οι δύο θα τρέξουν με τα αγωνιστικά του 2015.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Rallycross είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και εντυπωσιακό, καθώς οι οδηγοί δεν διαγωνίζονται με αντίπαλο το χρόνο όπως στους κλασικούς αγώνες ράλι, αλλά σε πίστα. Η εμφάνιση μεγάλων ονομάτων όπως του Λεμπ και του Κεν Μπλόκ στο φετινό πρωτάθλημα, είναι σίγουρο πως θα προβάλλουν περισσότερο το δυναμικό χαρακτήρα των αγώνων και θα το αναδείξουν ως ένα από τα πλέον θεαματικά αγωνίσματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!