Θα τρέξει τελικά ο Αλόνσο (upd)

Γιώργος Βαρίνος
Θα τρέξει τελικά ο Αλόνσο (upd)
Η FIA έδωσε το πράσινο φως για τη συμμετοχή του Ισπανού σήμερα το πρωί, μετά από τη συμμετοχή του στις δοκιμές και συνακόλουθες ιατρικές εξετάσεις.

Μετά τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη από την ιατρική της ομάδα, η FIA ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τη συμμετοχή του Αλόνσο και στον αγώνα της Κυριακής. Αρχικά η απόφαση προέβλεπε τη συμμετοχή του μόνο στην πρώτη περίοδο των δοκιμών και επανεξέταση, για την τελική αξιολόγηση της κατάστασής του.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας ο Αλόνσο είχε ένα σφοδρό ατύχημα που παρότι δεν απείλησε τη ζωή του, τραυμάτισε τα πλευρά και τους πνεύμονές του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος στο Μπαχρέιν και η McLaren να χρησιμοποιήσει ως αντικαταστάτη το Στόφελ Βαντόρν. Ο τελευταίος αποδείχτηκε μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικός καθώς έδωσε και τους πρώτους βαθμούς στην ομάδα με τον τερματισμό του στη 10η θέση.

O Ισπανός πιλότος αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την McLaren καθώς στην πίστα της Σαγκάης έχει αποδειχτεί πολύ ανταγωνιστικός κατά το παρελθόν, με δύο νίκες. Είναι δε μόλις ο δεύτερος οδηγός, μετά τον Χάμιλτον, που έχει καταφέρει να νικήσει περισσότερες από μια φορές στο Γκραν Πρι της Κίνας, από το 2004 που αυτό εντάχθηκε στο πρόγραμμα της F1. Ωστόσο στις σημερινές δοκιμές (Παρασκευή 15 Απριλίου) φάνηκε μάλλον "μουδιασμένος", επιτυγχάνοντας το 12ο χρόνο με τη McLaren, την ίδια στιγμή που ο Μπάτον ήταν περίπου μισό δευτερόλεπτο ταχύτερος και πέτυχε τον 8ο χρόνο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!