Πέναλτι πέντε θέσεων για Χάμιλτον

Πέναλτι πέντε θέσεων για Χάμιλτον

Η αλλαγή του κιβωτίου της W07  είναι υπεύθυνη για την ποινή, η οποία όμως δεν αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα στο Γκραν Πρι της Κίνας. 

Πέναλτι πέντε θέσεων για Χάμιλτον

Η Mercedes – Petronas διαπίστωσε ότι μετά την επαφή του Χάμιλτον με τον Μπότας στην πρώτη στροφή του αγώνα στο Μπαχρέιν, το μονοθέσιο του Βρετανού παρουσίασε δυσλειτουργία στο κιβώτιο που θα απαιτήσει την αντικατάστασή του.

Παρότι το πρόβλημα δεν ήταν έντονο, η ομάδα αποφάσισε να τοποθετήσει καινούριο κιβώτιο στην W07 για το Γκραν Πρι της Κίνας, παρότι γνώριζε ότι αυτό θα στοιχίσει πέντε θέσεις στο γκριντ του αγώνα της Κυριακής για τον Χάμιλτον. Στη Σαγκάη οι συνθήκες είναι τέτοιες που ευνοούν τα προσπεράσματα, οπότε ο Χάμιλτον θα έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στην κορυφή και να διεκδικήσει μια καλή, ίσως και την πρώτη, θέση στον αγώνα.

Η ανακοίνωση της ομάδας άλλωστε, είναι ξεκάθαρη: «Η πίστα της Σαγκάης προσφέρει καλές ευκαιρίες για προσπεράσεις, έτσι οι πιθανότητες για τον Χάμιλτον να επικρατήσει είναι πολλές».

Σύμφωνα άλλωστε με τα στατιστικά, ο Χάμιλτον είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στη Σαγκάη, καθώς έχει κερδίσει το 2014 και 2015 ενώ, συνολικά, έχει πετύχει τέσσερις νίκες στη συγκεκριμένη πίστα.  

Best of internet