Ένας Κινέζος για την Ακαδημία της Renault

Ένας Κινέζος για την Ακαδημία της Renault

Την προσθήκη του 15χρονου Κινέζου Σουν Γιούε Γιανγκ στην Ακαδημία της ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/4) η Renault.

Ένας Κινέζος για την Ακαδημία της Renault

Μία προσθήκη στην Ακαδημία της ανακοίνωσε η Renault την Τετάρτη (13/4). Η γαλλική εταιρεία γνωστοποίησε ότι μέλος αυτής έγινε ο 15χρονος Κινέζος, Σουν Γιούε Γιανγκ, ο οποίος έχει μεγάλες επιτυχίες στα καρτ. Συγκεκριμένα, το 2015 ήρθε τέταρτος στο South Garda Winter Cup, πέμπτος στο WSK Champions Cup, 13ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα CIK-FIA και 14ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που δίνουμε την ευκαιρία μέσω της Ακαδημίας να φέρουμε τον Σουν στις τάξεις μας. Ο Σουν έχει δείξει δυνατό υλικό στο WSK και με τη σωστή προετοιμασία δουλεύει στην πορεία του προς τη Formula1.

Τόσο ο Σουν, όσο και η Renault China έχουν τεράστιες πιθανότητες να επωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault Sport, Φρεντερίκ Βασέρ. Έτσι, ο Γιανγκ θα δουλέψει με στόχο να φτάσει στην F1 μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, ενώ έγινε ο δεύτερος Κινέζος που συμπεριλήφθηκε σε εργοστασιακή ομάδα του σπορ, αφού υπάρχει και ο Γκουάν Γιου Ζου, ο οποίος τρέχει στη Formula3 με τη στήριξη της Ακαδημίας της Ferrari.

Best of internet