Ένας Κινέζος για την Ακαδημία της Renault

Νίκος Τσιώκος
Ένας Κινέζος για την Ακαδημία της Renault
Την προσθήκη του 15χρονου Κινέζου Σουν Γιούε Γιανγκ στην Ακαδημία της ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/4) η Renault.

Μία προσθήκη στην Ακαδημία της ανακοίνωσε η Renault την Τετάρτη (13/4). Η γαλλική εταιρεία γνωστοποίησε ότι μέλος αυτής έγινε ο 15χρονος Κινέζος, Σουν Γιούε Γιανγκ, ο οποίος έχει μεγάλες επιτυχίες στα καρτ. Συγκεκριμένα, το 2015 ήρθε τέταρτος στο South Garda Winter Cup, πέμπτος στο WSK Champions Cup, 13ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα CIK-FIA και 14ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που δίνουμε την ευκαιρία μέσω της Ακαδημίας να φέρουμε τον Σουν στις τάξεις μας. Ο Σουν έχει δείξει δυνατό υλικό στο WSK και με τη σωστή προετοιμασία δουλεύει στην πορεία του προς τη Formula1.

Τόσο ο Σουν, όσο και η Renault China έχουν τεράστιες πιθανότητες να επωφεληθούν από αυτή τη συνεργασία», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Renault Sport, Φρεντερίκ Βασέρ. Έτσι, ο Γιανγκ θα δουλέψει με στόχο να φτάσει στην F1 μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, ενώ έγινε ο δεύτερος Κινέζος που συμπεριλήφθηκε σε εργοστασιακή ομάδα του σπορ, αφού υπάρχει και ο Γκουάν Γιου Ζου, ο οποίος τρέχει στη Formula3 με τη στήριξη της Ακαδημίας της Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!