Ένα εκατομμύριο υβριδικά για τη Lexus

Πέτρος Πιτσίνης
Ένα εκατομμύριο υβριδικά για τη Lexus
Από τον Απρίλιο του 2005, η Ιαπωνική εταιρεία έχει καταφέρει να πουλήσει έναν σημαντικότατο αριθμό αυτοκινήτων, με την επαναστατική αυτή τεχνολογία.

Το όνομα της Lexus έχει πια συνδεθεί άμεσα με την υβριδική τεχνολογία, καθώς είναι μια από τις εταιρείες που δίνουν σημαντική προσοχή σε τέτοιου είδους μοντέλα. Η αφοσίωσή της αυτή ανταμείφθηκε από τον κόσμο, καθώς η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει μέσα σε έντεκα χρόνια ένα εκατομμύριο υβριδικά αυτοκίνητα! Το 1.000.000ό αυτοκίνητο είναι ένα Lexus NX 300h που παρήγγειλε ένας πελάτης από το Μιλάνο της Ιταλίας, παραλαμβάνοντας μάλιστα το νέο του απόκτημα από τον επικεφαλής της Lexus στην Ευρώπη!

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιαπωνική εταιρεία έχει στη γκάμα της δέκα υβριδικά μοντέλα, περισσότερα δηλαδή από κάθε ανταγωνιστή στην πολυτελή κατηγορία. Φροντίζει ώστε να έχει μια τέτοια πρόταση σε κάθε κατηγορία που δραστηριοποιείται, ενώ τα καλύτερα ποσοστά πωλήσεων για το 2015 τα είχε στην Ευρώπη, με 40.000 μονάδες, για τα Hybrid μοντέλα μόνο. Οι ΗΠΑ ήταν πολύ κοντά με 38.500 μονάδες, ενώ η Ιαπωνία ακολουθεί με 31.400! Το πρώτο υβριδικό μοντέλο της Lexus ήταν το SUV RX 400h πίσω στον Απρίλιο του 2005, που τάραξε τα νερά του ανταγωνισμού, καθώς δεν υπήρχε ανάλογη πρόταση. Πλέον, σχεδόν κάθε κατασκευαστής που έχει ένα πολυτελές SUV στη γκάμα του το λανσάρει και σε υβριδική έκδοση, ενδεικτικό της επιτυχίας του RX 400h.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!