Η νέα ναυαρχίδα της Citroen

Η νέα ναυαρχίδα της Citroen

To όνομα C6 φαίνεται πως επανέρχεται στο προσκήνιο για τη Citroen, καθώς όπως όλα δείχνουν, έτσι θα ονομάζεται το νέο κορυφαίο μοντέλο της που μόλις παρουσιάστηκε. 

Η νέα ναυαρχίδα της Citroen

Η Citroen επανέρχεται στα «λημέρια» των πολυτελών σεντάν, τουλάχιστον στην αγορά της Κίνας, καθώς παρουσίασε ένα νέο μοντέλο που θα είναι και η νέα της ναυαρχίδα. Το όνομά φαίνεται ότι θα είναι C6, παρόλο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την εταιρεία. Θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Dongfeng, όμως λείπει η παραδοσιακή «εκκεντρικότητα» στη σχεδίαση που χαρακτηρίζει τις μεγάλες Citroen. 

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις πρώτες φωτογραφίες -με την όχι και τόσο καλή ευκρίνεια- έχει σαν σχεδιαστικό highlight την εμπρός μάσκα που εισχωρεί στα φωτιστικά σώματα, ενώ πίσω υιοθετείται μια πιο συμβατική γραμμή. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, με τους χώρους να βρίσκονται σε καλά επίπεδα, όπως αρμόζει σε ένα μεγάλο πολυτελές σεντάν. Για τους κινητήρες δεν έχουμε επίσημες πληροφορίες, ωστόσο πηγές από την Κίνα αναφέρουν ότι κάτω από το καπό θα βρίσκονται τούρμπο βενζινοκινητήρες με κυβισμό 1.8 και 2.0 λίτρα. Περισσότερα για τα μηχανικά σύνολα και το επίσημο όνομα θα μάθουμε στην παρουσίαση του μοντέλου στην έκθεση αυτοκινήτου που θα γίνει στο Πεκίνο αργότερα αυτό το μήνα, μαζί με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες.

Best of internet