Απόβαση αυτόνομων Volvo στην Κίνα (video)

Γιώργος Βαρίνος
Απόβαση αυτόνομων Volvo στην Κίνα (video)
Όχι ένα και δύο, αλλά… 100 αυτόνομα κινούμενα Volvo θέλει να δοκιμάσει σε μεγάλες πόλεις της Κίνας η σουηδική εταιρεία.

Η ιδιοκτησία της Volvo από την Geely, έχει καταστήσει την πρώτη ιδιαίτερα δημοφιλή στην Κίνα, όπου παρουσιάζει το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεών της σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χώρα είναι πλέον και η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων, οπότε το μέλλον της μάρκας σε αυτή είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο, που η Volvo συνδέει και το τεχνολογικό της μέλλον με την Κίνα, θέλοντας να μεταφέρει σε αυτή τον κύριο όγκο της έρευνας και εξέλιξης των αυτόνομα κινούμενων μοντέλων της.

Στο πλαίσιο αυτό η Volvo ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να θέσει σε καθημερινή χρήση ένα στόλο από 100 αυτόνομα οχήματα, ως μέρος του ερευνητικού προγράμματος Drive Me που ξεκίνησε το 2013, τα οποία θα κυκλοφορούν κυρίως σε κινεζικές μεγαλουπόλεις. Οι τελευταίες αναζητούνται, καθώς εκκρεμούν συζητήσεις και συμφωνίες που πρέπει να γίνουν με τις αρχές, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή, τεχνική και νομική, για την ασφαλή κυκλοφορία των αυτόνομων Volvo.

Αυτό το μεγάλο πρόγραμμα δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες αναμένεται να δώσει μια τεράστια ώθηση στην τεχνολογία της εταιρείας που αφορά στα αυτόνομα κινούμενα οχήματα. Ταυτόχρονα, έχει ως στόχο να πιέσει τις αρχές της Κίνας για να δημιουργήσουν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, ώστε να πρωτοστατήσουν στις τεράστιες αλλαγές που θα συμβούν τα επόμενα χρόνια στις μεταφορές και στις μετακινήσεις, κυρίως λόγω την ηλεκτρικών και των αυτόνομων οχημάτων.

H Volvo πιστεύει ότι τα αυτόνομα οχήματα θα έχουν ιδιαίτερα θετική συμβολή στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, του κυκλοφοριακού φόρτου στις μεγαλουπόλεις και φυσικά των ατυχημάτων. Μάλιστα, για τα τελευταία η Volvo έχει θέσει ως εταιρεία το στόχο να μην υπάρχει καμία απώλεια ζωής σε αυτοκίνητό της, με ορόσημο το έτος 2020. Αποκαλυπτικό όλων των παραπάνω είναι και το σχετικό video, το οποίο μάλιστα δείχνει γιατί είναι στην πρόθεση της Volvo να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της δομικής αλλαγής που θα συντελεστεί στον τρόπο με τον οποίο θα μετακινούμαστε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!