Θρίαμβος για τη Nissan στο Super GT (video)

Γιώργος Βαρίνος
Θρίαμβος για τη Nissan στο Super GT (video)
Με την πρώτη και την τρίτη θέση στον πρώτο αγώνα της κορυφαίας κατηγορίας GT500 του ιαπωνικού πρωταθλήματος, η Nissan επιβεβαίωσε την κυριαρχία της.

Έχοντας στο παρελθόν δύο συνεχόμενες νίκες στα πρωταθλήματα του Super GT, έτσι και τώρα το δίδυμο των Tsugio Matsuda και Ronnie Quintarelli θριάμβευσε στον εναρκτήριο γύρο του πρωταθλήματος για το 2016 στην πίστα της Okayama, στην Ιαπωνία.

Το Νο.1 MOTUL AUTECH GT-R πήρε τη μέγιστη βαθμολογία και κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ το No.46 S Road CRAFTSPORTS GT-R με πλήρωμα τον βετεράνο Satoshi Motoyama και τον Katsumasa Chiyo, περσινό πρωταθλητή του Blancpain Endurance Series, ήρθε τρίτο, ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο 2 GT-R στο βάθρο.

Παρά το γεγονός ότι το Νο.1 GT-R πήρε τη νίκη, όλα τα μάτια των θεατών ήταν στραμμένα στο No.46 GT-R και το ανερχόμενο αστέρι των αγώνων, τον Katsumasa Chiyo. Αν και ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ο πρώτος του στο GT500, στα επίσημα προκριματικά κατάφερε να καταγράψει τον καλύτερο χρόνο του πρώτου προκριματικού γύρου.

Η εκκίνηση για το No.46 GT-R έγινε με τον βετεράνο Satoshi Motoyama πίσω από το τιμόνι, διατηρώντας την πρώτη θέση μέχρι και την έξοδο στα pits στον 35ο γύρο. Εκεί παρέδωσε το αυτοκίνητο στον Chiyo, όπου στον 52ο γύρο βρέθηκε στην τρίτη θέση μετά από μια εκπληκτική μάχη, παλεύοντας όμως για να κατακτήσει τη δεύτερη. Παρά τη σκληρή μάχη στους τελευταίους γύρους, ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να προσπεράσει τον δεύτερο, δίνοντας ωστόσο τις καλύτερες εντυπώσεις από το ντεμπούτο του στο GT500.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!