Παραμένει αμφίβολος για Κίνα ο Αλόνσο

Νίκος Τσιώκος
Παραμένει αμφίβολος για Κίνα ο Αλόνσο
Παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Φερνάντο Αλόνσο στο Γκραν Πρι της Κίνας, με τον Ισπανό να υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις την Πέμπτη (14/4) για να ληφθεί απόφαση αν θα τρέξει ή όχι στη Σανγκάη.

Αφού έχασε το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, ο Φερνάντο Αλόνσο είναι πιθανό να χάσει και αυτό της Κίνας (15-17/4), μετά τον τραυματισμό του στην πρεμιέρα της Αυστραλίας. Η συμμετοχή του στη Σανγκάη παραμένει αμφίβολη, με τον Ισπανό να υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις την Πέμπτη (14/4) για να ληφθεί η απόφαση αν θα τρέξει ή όχι. Μέχρι τότε δε γίνεται κάποια εκτίμηση, με τον ίδιο να τονίζει πως συνεχίζει την προετοιμασία του ενόψει του προσεχούς Σαββατοκύριακου.

«Ήταν απογοητευτικό που μου είπαν ότι δεν μπορούσα να τρέξω στο Μπαχρέιν, αλλά σέβομαι την απόφαση του ιατρικού τιμ της FIA. Ενώ ελπίζω να επιστρέψω στο κόκπιτ την Παρασκευή, μέχρι να γίνει ξεκάθαρο από τους γιατρούς αν θα τρέξω, δεν μπορούμε να υποθέσουμε τίποτα, αλλά συνεχίζω να προετοιμάζομαι για το αγωνιστικό τριήμερο», ανέφερε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος εξήρε την προσπάθεια του Στόφερ Φαντόρν, που πήρε τον πρώτο βαθμό της McLaren στη σεζόν.

«Ο Στόφελ (Φαντόρν) έκανε καλή δουλειά στο Μπαχρέιν και, αν και ο Τζένσον (Μπάτον) είχε θέματα αξιοπιστίας, ήταν θετικό που είδαμε ότι αμφότερα τα μονοθέσια ήταν αρκετά δυνατά κατά τη διάρκεια του τριήμερου.

Ήταν επίσης ενδιαφέρον για μένα που είδα τον αγώνα από διαφορετική πλευρά, κάτι που με βοήθησε να καταλάβω τα πάντα και να μάθω πολλά για τις διάφορες διαδικασίες που γίνονται στα μονοθέσια, αν και πάλι προτιμώ να αγωνίζομαι! Πάντα απολάμβανα την οδήγηση στην Κίνα, έχω κερδίσει δύο φορές εκεί και ελπίζω να έχουμε καλές μάχες στην πίστα και μερική περαιτέρω πρόοδο αυτό το Σαββατοκύριακο», πρόσθεσε ο Αλόνσο.

Από τη μεριά του, ο Ερίκ Μπουγιέ εξέφρασε την επιθυμία όλων στο Γουόκινγκ να δουν ξανά τον Ισπανό στο μονοθέσιο τονίζοντας πως θα βρίσκεται εκ νέου... stand by ο Φαντόρν. «Γι' ακόμη μία φορά ο Στόφελ (Φαντόρν) θα είναι σε αναμονή μέχρι ο Φερνάντο να έχει τη συνάντησή του με τους γιατρούς της FIA την Πέμπτη. Ο Φερνάντο (Αλόνσο) αποθεραπεύεται στο σπίτι και προπονείται ως συνήθως και ελπίζουμε να τον δούμε ξανά στο μονοθέσιο», ανέφερε ο επικεφαλής των Βρετανών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!