Με 612 ίππους η κορυφαία Mercedes E-Class

Με 612 ίππους η κορυφαία Mercedes E-Class

Με 612 ίππους η κορυφαία Mercedes E-Class

Σύμφωνα με αρχεία που ανήκουν στη Mercedes-Benz και διέρρευσαν από τη Ρωσία, το νέο μοντέλο της εταιρείας θα έχει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ από αυτή που περιμέναμε! 

Οι Mercedes-AMG E63 και E63 S δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμη, με την Γερμανική φίρμα να μη λέει πολλά για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Τώρα όμως, μπορούμε να ξέρουμε ότι η κορυφαία έκδοση της E-Class θα είναι πάρα πολύ ισχυρή, ακόμη περισσότερο από ότι πιστεύαμε! Συγκεκριμένα, ο V8 των 4.0 λίτρων της AMG με τα δύο τούρμπο θα αποδίδει 571 ίππους, ενώ στην έκδοση "S" η ισχύς ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, στα 612 άλογα! 

Η ροπή για τους δύο κινητήρες αγγίζει τα 750 και 850 Nm αντίστοιχα, ενώ οι επιδόσεις είναι και εκείνες κορυφαίες. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,7 δευτερόλεπτα για την E63 και σε 3,5 για την E63 S, όμως η τελική τους ταχύτητα είναι κοινή στα 250 χλμ./ώρα αφού περιορίζεται ηλεκτρονικά. Και στις δύο περιπτώσεις τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων και επίσης, θα είναι διαθέσιμο και το σύστημα τετρακίνησης της εταιρείας 4MATIC. Σύντομα περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση της κορυφαίας E-Class, κάτι που ισχύει και για τις εκδόσεις στέισον βάγκον (Estate), κουπέ και κάμπριο που ακόμη αναμένονται. 

*Κεντρική φωτογραφία: Mercedes-AMG E43 

Best of internet