Έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας της Bugatti (video)

Γιώργος Βαρίνος
Έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας της Bugatti (video)
Το αμερικανικό Hennessey Venom GT Spyder, με τελική 427,3 χλμ./ώρα, είναι πλέον το ταχύτερο ανοιχτό αυτοκίνητο παραγωγής.

Από το 2013, η Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse είχε πετύχει το ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας για ανοιχτό αυτοκίνητο παραγωγής, με 408,8 χλμ./ώρα. Για να γιορτάσει όμως τα 25 χρόνια της, η αμερικανική εταιρεία βελτιώσεων Hennessey και κατασκευής των hypercar με την ονομασία Venom GT και Spyder, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το δεύτερο για να σπάσει το ρεκόρ της Bugatti.

Το Hennessey Venom GT Spyder έχει βάρος μόλις 1.244 κιλά και ο V8 κινητήρας των 7.0 λίτρων αποδίδει, με τη βοήθεια turbo, την εξωφρενική ισχύ των 1.451 ίππων. Έτσι επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα, που μετρήθηκε στις εγκαταστάσεις της ναυτικής βάσης στην Καλιφόρνια, έφτασε το εκπληκτικό νούμερο των 427,3 χλμ./ώρα. Η ταχύτητας πιστοποιήθηκε από την ίδια την εταιρεία Racelogic που παρείχε και τον εξοπλισμό μέτρησης, ενώ ως μάρτυρα παραβρέθηκε και αξιωματικός της ναυτικής βάσης. Το εγχείρημα πραγματοποίησε ο οδηγός Μπράιαν Σμιθ, ο οποίος το απόλαυσε δεόντως καθώς ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν το προνόμιο να έχουν κινηθεί με τέτοια ταχύτητα στο έδαφος.

Με την Hennessey να αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία της Bugatti, ίσως είναι καιρός για την γερμανοϊταλική εταιρεία να απαντήσει, αν και για κάτι τέτοιο θα πρέπει πλέον να περιμένουμε την ανοιχτή έκδοση της Chiron των 1.500 ίππων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!