Οι οδηγοί αγώνων της… Μάντσεστερ (video)

Οι οδηγοί αγώνων της… Μάντσεστερ (video)

Οι οδηγοί αγώνων της… Μάντσεστερ (video)

Με τη βοήθεια «δασκάλων» της Nissan GT Academy, τέσσερις ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ δοκιμάζουν την τύχη τους ως οδηγοί αγώνων.

Σύμφωνα με έρευνα της Nissan, τα παιδιά ηλικίας 3 έως 13 δηλώνουν σε ποσοστό 22% ότι το επάγγελμα των ονείρων τους είναι αυτό του ποδοσφαιριστή. Το αμέσως πιο δημοφιλές επάγγελμα για την ίδια ηλικιακή ομάδα, είναι αυτό του οδηγού αγώνων, με ποσοστό 19%. Παράλληλα, τα παιδιά θεωρούν σε ποσοστό 64% ότι είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να μάθουν να οδηγούν, αποδεικνύοντας έτσι ότι η σχέση μας με το αυτοκίνητο έχει έντονο το συναισθηματικό στοιχείο από πολύ μικρή ηλικία.

Με δεδομένα τα ευρήματα της έρευνας αυτής, η Nissan διοργάνωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο την εκδήλωση «Dream Job Swap», που μεταφράζεται ελεύθερα ως «εναλλαγή της εργασίας των ονείρων μας». Έτσι ζήτησε από παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι να βγάλουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια και να φορέσουν τη φόρμα του οδηγού αγώνων για μια ημέρα. Η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική και έτσι οι Νταβίντ Σίλβα, Μπακαρί Σανιά, Ελιακίμ Μανγκαλά και ο Φερνάντο βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι ενός Nissan Juke NISMO RS, οδηγώντας στην πίστα με “δασκάλους” μερικούς από τους καλύτερους οδηγούς  του GT Academy της Nissan. 

Το πρόγραμμα της ημέρας περιελάμβανε διαδικασίες οδήγησης δεξιοτεχνίας, στις οποίες μάλιστα διαγωνίστηκαν οι «ραλίστες – ποδοσφαιριστές». Όπως αποτυπώθηκε και στο σχετικό video, οι παίχτες της Μάντσεστερ διασκέδασαν με την ψυχή τους και απόλαυσαν στο έπακρο τη νέα επαγγελματική τους ενασχόληση, αποδεικνύοντας πόσο δίκιο είχαν τα παιδιά να θεωρούν συναρπαστικό το επάγγελμα του οδηγού αγώνων. 

Η Nissan “αλλάζει” επάγγελμα σε διεθνείς ποδοσφαιριστές !

Best of internet