O ελληνικός σκαραβαίος που ξετρέλανε τη VW

Γιώργος Βαρίνος
O ελληνικός σκαραβαίος που ξετρέλανε τη VW
Η δημιουργία του Γιάννη Ζιόβα με την ονομασία Bugster, βασισμένη στον κλασικό σκαραβαίο, είναι εντυπωσιακή και μοναδική.

To Ziovas Bugster δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου στο Αγρίνιο, από τον Γιάννη Ζιόβα. Με μεράκι τις μετατροπές κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αγόρασε το 2007 ένα μεταχειρισμένο σκαραβαίο και αποφάσισε να τον μετατρέψει σε κάτι πολύ ιδιαίτερο και μοναδικό. Και το κατάφερε, καθώς το Bugster είναι ένα πραγματικό κόσμημα σε κάθε του λεπτομέρεια.

Παρότι η έκταση της μετατροπής του από κλειστό τετραθέσιο σε roadster διθέσιο είναι τεράστια, η προσοχή στη λεπτομέρεια και η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος είναι εντυπωσιακή.

Όπως ο ίδιος δήλωσε σε συνέντευξή του, η VW όχι μόνο ενδιαφέρθηκε για το δημιούργημά του αλλά ζήτησε και λεπτομέρειες της διαδικασίας μετασκευής, ειδικά για το μηχανισμό της οροφής που είναι μοναδικός. Η τελευταία είναι αναδιπλούμενη, σκληρή και αποθηκεύεται στο πίσω μέρος του Bugster, δημιουργώντας ένα απόλυτα αρμονικό αισθητικά αποτέλεσμα.

Στόχος του Γιάννη Ζιόβα δεν ήταν η πιστή ανακατασκευή του σκαραβαίου και έτσι έχει χρησιμοποιήσει πολλά σύγχρονα στοιχεία, όπως τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα και πολλά υλικά στο εσωτερικό, τα οποία όμως έχει ενσωματώσει με μεγάλη μαεστρία. Παρότι η επαγγελματική ενασχόλησή του δεν έχει άμεση σχέση με τη μηχανολογία –είναι ηλεκτρονικός και εργάζεται ως τεχνικός στην ΕΡΤ- το πάθος και η αγάπη του για τις μετατροπές τον οδήγησε στο επόμενο βήμα.

Μέσα από το site που δημιούργησε, το www.ziovasbugster.com, προβάλλει το αποτέλεσμα της δουλειάς του και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία παραγωγής ενός κιτ μετατροπής του σκαραβαίου σε roadster με τον δικής του έμπνευσης μηχανισμό οροφής. Η διαδικασία δημιουργίας του κιτ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο ο πολυμήχανος Αγρινιώτης δείχνει απόλυτα ικανός και για το επόμενο βήμα, της εμπορικής εκμετάλλευσης της ιδέας του.

Πηγή: http://agriniovoice.gr/giannis-ziovas-to-agriniotiko-skathari-foto/

Εικόνες: www.ziovasbugster.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!