Δεν προλαβαίνει να φτιάχνει κινητήρες η Renault

Πέτρος Πιτσίνης
Δεν προλαβαίνει να φτιάχνει κινητήρες η Renault
Με μια εξαιρετική πορεία το 2015, η Γαλλική φίρμα κατάφερε να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ το προηγούμενο έτος, κατασκευάζοντας συνολικά περίπου 3,3 εκατομμύρια κινητήρια σύνολα!

Η πολυετής παρουσία της Renault στην κορωνίδα του μηχανοκίνητο αθλητισμού, την Formula 1, έχει ως φυσικό επόμενο την ανάπτυξη πρωτοποριακών τεχνολογιών για τους κινητήρες που εφοδιάζει τα μοντέλα της. Έτσι, τα υπερσύγχρονα μοτέρ της με τους κωδικούς TCe για τα βενζινοκίνητα και dCi για τα πετρελαιοκίνητα γνώρισαν ιδιαίτερη προτίμηση μέσα στο 2015, καθώς κατάφεραν να συμπληρώσουν παραγωγή της τάξεως των 3,3 εκατομμυρίων μονάδων! Μάλιστα, την αξία των κινητήρων αναγνωρίζουν και άλλες φίρμες όπως η Mercedes-Benz, η Nissan/Infiniti και η Opel, αφού τους επέλεξαν για να τους τοποθετήσουν και στα δικά τους μοντέλα.

Μιλώντας με αριθμούς, σε σύγκριση με το 2014 η παραγωγή της Renault σε μηχανικά σύνολα αυξήθηκε κατά 22%, ενώ τα 2,8 εκ. από αυτά τοποθετήθηκαν σε αυτοκίνητα του γκρουπ της Renault και τα υπόλοιπα 500.000, σε μοντέλα άλλων κατασκευαστών. Ο μεγαλύτερος όγκος κινητήρων παράχθηκε στις εγκαταστάσεις της Γαλλίας (Seine-Maritime) και στις αντίστοιχες της Ισπανίας (Valladolid), ενώ η εταιρεία δεσμεύεται και υπόσχεται ακόμη περισσότερες τεχνολογικές καινοτομίες στις μελλοντικές κατασκευές της, ιδίως για τις εκδόσεις RS (Renault Sport) των μοντέλων της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!