Pirelli: «Συνέχεια της ποικιλίας στρατηγικών στην Κίνα»

Νίκος Τσιώκος
Pirelli: «Συνέχεια της ποικιλίας στρατηγικών στην Κίνα»
Στην Pirelli πιστεύουν ότι η ποικιλία στρατηγικών θα συνεχιστεί και στο Γκραν Πρι της Κίνας, όπως δήλωσε ο Πολ Χέμπερι.

Την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα θα διαθέσει σε ομάδες και πιλότους της Formula1 η Pirelli στην Κίνα, όπως και στα δύο πρώτα Γκραν Πρι της σεζόν σε Αυστραλία και Μπαχρέιν. Η Σανγκάη είναι διαφορετική πίστα από τις δύο προηγούμενες, ωστόσο στην ιταλική εταιρεία πιστεύουν ότι θα συνεχιστεί η ποικιλία στρατηγικών το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Αυτό δήλωσε ο Πολ Χέμπερι ενόψει της τρίτης... στροφής του φετινού πρωταθλήματος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. «Η Κίνα είναι πολύ διαφορετικός τύπος πίστας από τις δύο που έχουμε επισκεφθεί μέχρι τώρα φέτος. Ο καθορισμός των ελαστικών μας είναι ο ίδιος, που υπογραμμίζει την προσαρμογή του προϊόντος μας σ' ένα ευρύ φάσμα περιστάσεων. Στη Σανγκάη, επίσης, θα είναι αρκετά ψυχρός ο αγώνας, αν και η φύση της σημαίνει πως όλα μπορούν να συμβούν.

Γι' αυτό οι ομάδες πρέπει να διατηρήσουν ανοιχτό μυαλό στη στρατηγική και να συσχετίσουν τις πληροφορίες που θα συλλέξουν στις ελεύθερες δοκιμές για τις ενδεχόμενες συνθήκες του αγώνα. Οι τρεις γόμες που έχουν επιλεγεί έχουν οδηγήσει σε έναν αριθμό διαφορετικών τακτικών μέχρι τώρα και περιμένουμε μία ποικιλία στρατηγικών και στην Κίνα», ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!