Το Audi A8 στο κρεβάτι του Προκρούστη

Πέτρος Πιτσίνης
Το Audi A8 στο κρεβάτι του Προκρούστη
Ένα μοναδικό επιμηκυμένο A8 παρουσίασε η Audi, το οποίο βασίζεται το A8 L και έχει γίνει ειδική παραγγελία, για έναν Ευρωπαίο πελάτη της!

Το Audi A8 L Extended είναι ένα μοναδικό κομμάτι που έφτιαξε η Γερμανική φίρμα, μετά από παραγγελία που είχε από έναν και μόνο πελάτη. Το αυτοκίνητο βασίζεται στο απλό A8 L, όμως έχει κερδίσει πολλά εκατοστά μήκους, για να φτάσει στο σύνολο των 6,36 μέτρων, ενώ το μεταξόνιο αγγίζει τα 4,22 μέτρα! Στο εμπρός και το πίσω μέρος δεν εντοπίζονται αλλαγές στη σχεδίαση, παρά μόνο φώτα θέσεως στα άκρα του αμαξώματος, όπως προβλέπει ο νόμος για οχήματα με τέτοιο μήκος.

Το πλαίσιό του είναι κατασκευασμένο σε μεγάλο ποσοστό από αλουμίνιο, με τη γραμμή της οροφής να αλλάζει ελαφρώς και να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα διαστάσεων, ώστε να είναι η σχεδίασή της αρμονική. Επίσης, καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από γυαλί με μήκος 2,40 μέτρα, ώστε η λιμουζίνα να έχει πιο φωτεινό εσωτερικό. Στο τελευταίο, μπορούν να φιλοξενηθούν έως και έξι επιβάτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ανεξάρτητα καθίσματα. Η τρίτη σειρά θέσεων απολαμβάνει ως συνήθως επιπλέον παροχές, όπως μια κεντρική κονσόλα ελέγχου του συστήματος πολυμέσων, χειριστήρια για τον κλιματισμό και ένα μικρό ψυγείο! Όπως είναι φυσικό κάθε επιφάνεια καλύπτεται από δέρμα εξαιρετικής ποιότητας, μαζί με ένθετα ξύλου να ολοκληρώνουν την εσωτερική σχεδίαση.

Το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί ένα μοτέρ βενζίνης για την κίνησή του και συγκεκριμένα, τον γνωστό 3.0 TFSi. Αποδίδει 310 ίππους και 440 Nm ροπής, τιμές που τα καταφέρνουν αρκετά καλά με το βάρος που αγγίζει τα 2.418 κιλά. Το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 7,1 δευτερόλεπτα για την ολοκλήρωσή του, ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!