Επιστροφή και επίσημα στο προηγούμενο φορμάτ κατατακτηρίων

Νίκος Τσιώκος
Επιστροφή και επίσημα στο προηγούμενο φορμάτ κατατακτηρίων
Η επιστροφή στο φορμάτ κατατακτηρίων δοκιμών που ίσχυε μέχρι και το 2015 είναι επίσημη από τη Δευτέρα (11/4), καθώς εγκρίθηκε από το ΠΣΜΑ.

Όπως ήταν γνωστό από την Πέμπτη (7/4), ομάδες, διοίκηση, μέτοχοι της Formula1, Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και Pirelli αποφάσισαν ομόφωνα να επιστρέψουμε στο φορμάτ των κατατακτηρίων δοκιμών που ίσχυε μέχρι και το 2015, αφού το νέο ήταν παταγώδης αποτυχία από πλευράς θεάματος, όπως αποδείχτηκε στα δύο πρώτα Γκραν Πρι.

Η επιστροφή, λοιπόν, είναι και επίσημη από τη Δευτέρα (11/4), αφού εγκρίθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, όπως ανακοίνωσε η FIA. «Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ενέκρινε σήμερα την απόφαση να επανέρθουμε στο φορμάτ κατατακτηρίων δοκιμών της προηγούμενης σεζόν για το υπόλοιπο του φετινού πρωταθλήματος της Formula1.

Το φορμάτ, όπου θα αποκλείονται έξι μονοθέσια στο τέλος των δύο πρώτων περιόδοων πριν προκριθούν δέκα στο Q3 για να παλέψουν για την pole, θα επιστρέψει για το προσεχές Γκραν Πρι της Κίνας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία. Έτσι, έξι μονοθέσια θα αποκλείονται στο Q1, άλλα τόσα στο Q2 για να μένουν δέκα για το Q3.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!