Ποιό θα είναι το κορυφαίο ιταλικό supercar; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ποιό θα είναι το κορυφαίο ιταλικό supercar; (video)
Ξεχάστε Ferrari και Lamborghini. Η Mazzanti Automobili υπόσχεται να κατασκευάσει «το πιο ακραίο σπορ ιταλικό αυτοκίνητο παραγωγής».

Στις 8 Ιουνίου 2016, ο Luca Mazzanti θα παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου του Τορίνο το πιο γρήγορο hypercar ιταλικής κατασκευής, όπως υποστηρίζει ο ίδιος. Σήμερα, η μικρή βιοτεχνία του παθιασμένου Ιταλού μηχανολόγου παράγει πέντε Evantra το χρόνο, το supercar που βλέπετε στις εικόνες και διαθέτει V8 κινητήρα 7.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 751 ίππους. Σύμφωνα με τον Mazzanti, το νέο μοντέλο που θα αποκαλύψει στις 8 Ιουνίου ονομάζεται EV-R και προφανώς θα ξεπερνά σε απόδοση τους 1.000 ίππους, καθώς φιλοδοξεί τα είναι το πιο ισχυρό ιταλικό αυτοκίνητο παραγωγής.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό video, ο αμερικανικής προέλευσης επτάλιτρος κινητήρας έχει δεχτεί την αρωγή δύο turbo, ώστε να απογειωθεί η ισχύς του σε επίπεδο που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αλλά με βεβαιότητα θα είναι τετραψήφιο. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν το EV-R θα είναι μια πιο δυναμική έκδοση του υπάρχοντος Evantra ή πρόκειται για ένα εντελώς νέο και αυθύπαρκτο μοντέλο.

Ένα ακόμα άγνωστο στοιχείο του EV-R είναι το κόστος του, το οποίο όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι μικρότερο του 1.000.000€. Σήμερα το Evantra κοστίζει κάτι λιγότερο από 900.000€, οπότε με δεδομένο ότι ο EV-R θα αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο της Mazzanti, το κόστος θα είναι ανάλογα αυξημένο, ίσως και πολύ πάνω από τη δική μας πρόβλεψη.

Όπως προκύπτει και από τον αριθμό των video που δίνει στη δημοσιότητα η εταιρεία, σταδιακά θα μαθαίνουμε περισσότερα στοιχεία, τα οποία φυσικά θα σας μεταφέρουμε. Ελπίζουμε στο τέλος το EV-R να μην αποδειχτεί άνθρακας αντί για χρυσός και έτσι να πιεστεί η Ferrari να διεκδικήσει και πάλι το σκήπτρο του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής, με την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου που θα έρθει να αντικαταστήσει τη LaFerrari.

Εικόνες: Mazzanti Evantra

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!