Ο πιο γκαντέμης του MotoGP (video)

Γιώργος Βαρίνος
Ο πιο γκαντέμης του MotoGP (video)
Δύο πτώσεις από… εμβολισμό στους δύο τελευταίους αγώνες, κυνηγώντας μάλιστα θέση στο βάθρο, αποδεικνύουν την κορυφαία ατυχία του Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

Απίστευτη η ατυχία του Ιταλού αναβάτη της Ducati. Στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στο Γκραν Πρι της Αργεντινής, χάνει στη δεύτερη θέση στο βάθρο όταν με μια εντελώς αψυχολόγητη κίνηση να τον προσπεράσει, ο επίσης αναβάτης της Ducati Αντρέα Ιανόνε τον ρίχνει στο έδαφος –και η δύο Ducati χάνουν μια τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 2-3.

Το «έργο» επαναλαμβάνεται στο Όστιν, στο Γκραν Πρι της Αμερικής την Κυριακή 10 Απριλίου, όταν ο αναβάτης της Honda Ντάνι Πεντρόζα χάνει το εμπρός μέρος της μοτοσικλέτας του, η οποία ανεξέλεγκτη χτυπά τη Ducati του Ντοβιτσιόζο, αφήνοντάς τον θεατή. Όντας στην τρίτη θέση ως εκείνη τη στιγμή και με πολύ καλό ρυθμό, ο Ντοβιτσιόζο έχασε μια εξαιρετικά πιθανή 2η ή 3η θέση και πάλι, αυτή τη φορά όχι από ομόσταβλο αναβάτη, αν και το ίδιο «άδικα».

Αξίζει μάλιστα να δει κανείς στο video ότι εδώ, η ατυχία του Ντοβιτσιόζο ήταν διπλή. Έχοντας και αυτός χάσει τα φρένα στην πρώτη στροφή της πίστας, έχει ανοίξει αρκετά την τροχιά του όπου τον βρίσκει η μοτοσικλέτα του Πεντρόζα και τον ρίχνει στο έδαφος. Αν η γραμμή του ήταν σωστή, πολύ πιο κοντά στο apex δηλαδή, τότε η Honda που ήταν και αυτή με «χαμένα» φρένα και ανοιχτή γραμμή, θα περνούσε αρκετά μακριά του.

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda έσπευσε αμέσως μετά και τη δική του εγκατάλειψη να ζητήσει συγγνώμη από τον Ντόβι, ο οποίος δήλωσε ότι αυτό που συνέβη με τον Πεντρόζα δεν τον ενόχλησε τόσο, όσο η κίνηση του Ιανόνε να τον προσπεράσει στον προηγούμενο αγώνα. «Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο φυσικά», πρόσθεσε, «ωστόσο ο Ντάνι δεν έκανε κάτι παρακινδυνευμένο, έκανε απλώς ένα λάθος που θα είχε επιπτώσεις μόνο στον ίδιο, αν δεν βρισκόμουν στην τροχιά της μοτοσικλέτας του».

Για χάρη του θεάματος, ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία ατυχία του Ιταλού και να μην χρειαστεί να τριτώσει το κακό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!