Έρχεται το Jeep των 707 ίππων

Γιώργος Βαρίνος
Έρχεται το Jeep των 707 ίππων
Το 2017 θα παρουσιαστεί η κορυφαία έκδοση του Jeep Grand Cherokee κινητήρα V8 6,2 λίτρων και μέγιστη ισχύ 707 ίππων.

Μια έκδοση ακόμα πιο δυνατή από τη σημερινή SRT του Grand Cherokee, η οποία αποδίδει 475 ίππους, ετοιμάζει για το 2017 η Jeep. Με τα κορυφαία SUV να γίνονται όλο δυνατότερα, η αμερικανική εταιρεία δεν θέλει να μείνει πίσω από τον ανταγωνισμό και έτσι έκρινε ότι η κορυφαία μέχρι σήμερα έκδοση του μοντέλου δεν είναι αρκετή.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Jeep Μάικ Μάνλεϊ, η εταιρεία έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Hellcat των Dodge Challenger και Charger, ο οποίος αποδίδει 707 ίππους ισχύος και 880 Nm ροπή. Με αυτό τον κινητήρα, το κορυφαίο μοντέλο της Jeep αναμένεται να γίνει το ταχύτερο σε επιτάχυνση SUV, με τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η ονομασία του μοντέλου, φήμες όμως που έχουν διαρρεύσει δείχνουν προς την κατεύθυνση του ονόματος TrackHawk, καθώς κάτι ανάλογο χρησιμοποιείται για τις κορυφαίες εκτός δρόμους εκδόσεις (TrailHawk) στα μοντέλα της Jeep. To μοντέλο SRT θα συνεχίσει να διατίθεται ως ενδιάμεση εναλλακτική στη γκάμα του Grand Cherokee, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η νέα έκδοση των 707 ίππων θα είναι διαθέσιμη και στις υπόλοιπες αγορές, εκτός από αυτή των ΗΠΑ.

Εικόνες: Jeep Grand Cherokee SRT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!