To περιπολικό-χαμαιλέοντας από τη Ford

Πέτρος Πιτσίνης
To περιπολικό-χαμαιλέοντας από τη Ford
Ένα όχημα για το σώμα της αστυνομίας ετοίμασε η Ford, του οποίου το βασικό προσόν είναι ότι δεν... φωνάζει από χιλιόμετρα την ταυτότητά του και «καμουφλάρεται» ανάμεσα στα υπόλοιπα οχήματα.

Η Ford σκέφτηκε ότι η αστυνομία ίσως ενισχυθεί περαιτέρω με την απόκτηση αρκετά «διακριτικών» περιπολικών, χωρίς ογκώδη συστήματα σειρήνας στην οροφή ή αυτοκόλλητα με τα λογότυπα του σώματος. Αυτό, βασίζεται στο Explorer και έχει κρυμμένα στοιχεία LED, τα οποία ανάβουν όποτε χρειάζεται. Όταν αυτά μείνουν κλειστά, ο ανυποψίαστος βλέπει απλά ένα μοντέλο της Ford, ενώ ο πιο παρατηρητικός θα προσέξει το λογότυπο "Interceptor" στο εμπρός μέρος και θα... ελαττώσει ταχύτητα.

Τα διακριτικά LED που έχουν τοποθετηθεί είναι μπλε και κόκκινα, ωστόσο μπορούν να προγραμματιστούν σε κόκκινο-κόκκινο ή μπλε-μπλε ανάλογα με την περίσταση. Διαθέτουν ακόμη και επιλογές φωτεινότητας για να είναι ευδιάκριτα την ημέρα και να μη «τυφλώνουν» το βράδυ, ενώ αν είναι επιθυμητό, μπορεί να ρυθμίζεται αυτόματα με έναν αισθητήρα φωτός. Μια ακόμη αλλαγή που θα έχει το συγκεκριμένο περιπολικό είναι στο παρμπρίζ, το οποίο δεν θα είναι σκουρόχρωμο στο άνω άκρο του όπως συνηθίζεται, για να είναι πιο ευδιάκριτα τα LED.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!