Πώς μαρσάρει το Abarth 124 Spider; (video)

Πώς μαρσάρει το Abarth 124 Spider; (video)

Πώς μαρσάρει το Abarth 124 Spider; (video)

Η Abarth έντυσε το Fiat 124 Spider στα χρώματα του πολέμου, το «εξόπλισε» με 170 ίππους και το στέλνει στη μάχη με σύμμαχο έναν υπέροχο, βραχνό ήχο. Απολαύστε τον!

Θέλω να το ακούω! Το νέο Abarth 124 Spider παραπέμπει με τον βραχνό ήχο του στη διαφήμιση της Seat, που είχε «γράψει» στην εποχή της. Αυτό αποτυπώνεται και στο βίντεο, που ανεβάσαμε, όπου πρωταγωνιστεί ένα τέτοιο μοντέλο που κινείται σε ρυθμούς ρελαντί, αλλά εντυπωσιάζει με το μαρσάρισμα του κινητήρα του.

Το διθέσιο ρόουντστερ της μάρκας με σήμα τον Σκορπιό αποτελεί φυσική συνέπεια και συνέχεια του νέου –και σαφώς πιο πολιτισμένου- Fiat 124 Spider. Εννοείται ότι το Abarth διαφοροποιείται σχεδιαστικά, καθώς εφοδιάζεται με προστατευτικές ποδιές, αεροδυναμικά βοηθήματα, δίχρωμο αμάξωμα στα πρότυπα παλαιότερων αγωνιστικών αυτοκινήτων, 17άρες ζάντες αλουμινίου, λογότυπα του Σκορπιού και τέσσερις απολήξεις εξάτμισης.

Από τις τελευταίες βγαίνει ο ήχος των 170 ίππων του τετρακύλινδρου κινητήρα των 1,4 λίτρων, οι οποίοι μεταδίδονται στους πίσω τροχούς, όπως δηλαδή αρμόζει σε ένα ανοιχτό, σπορ διθέσιο μοντέλο. Ανάλογου επιπέδου είναι και οι επιδόσεις με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται μετά από 6,8’’ και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και ενός αυτόματου σειριακού με σπορ κλιμάκωση, ενώ προβλέπονται στάνταρ αμορτισέρ Bilstein και πανίσχυρα φρένα της Brembo για ακαριαίες επιβραδύνσεις του αμαξώματος των 1.060 κιλών.

Το διθέσιο Abarth εφοδιάζεται βεβαίως με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία μπορεί όμως να απενεργοποιήσει ο έμπειρος οδηγός για εντονότερες στιγμές οδηγικής απόλαυσης. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται επίσης κλιματισμός, ηχοσύστημα και Cruise Control, ενώ στη λίστα των προαιρετικών αξεσουάρ υπάρχουν μεταξύ άλλων σύστημα πολυμέσων με οθόνη επτά ιντσών, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, Bluetooth, κλπ.

Το Abarth 124 Spider θα λανσαριστεί τον Σεπτέμβριο στην Ευρώπη σε τιμές εκκίνησης από περίπου 40.000 ευρώ.

2016 Abarth 124 Spider Exhaust Sound - Start Up, Revs & Loading Onto Truck

Best of internet