Τι παρήγγειλαν 325.000 άτομα σε μια εβδομάδα;

Γιώργος Βαρίνος
Τι παρήγγειλαν 325.000 άτομα σε μια εβδομάδα;
To Model 3 συνεχίζει να σπάει κάθε ρεκόρ ζήτησης, με το ποσό που θα μπει στα ταμεία της Tesla να φτάνει τα 14 δις δολάρια.

Πριν από περίπου μια εβδομάδα ξεκίνησαν οι κρατήσεις και πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου Tesla Model 3 στις ΗΠΑ. Από τότε έως και πριν δύο ημέρες, οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 325.000, σύμφωνα με tweet του προέδρου της Tesla, Έλον Μασκ. Μάλιστα, για να παραγγείλει κάποιος το μοντέλο, απαιτείται προκαταβολή 1.000 δολαρίων κάτι που σημαίνει ότι μόνο σε μια εβδομάδα, έχουν εισρεύσει στα ταμεία της αμερικανικής εταιρεία 325.000.000 δολάρια ζεστό χρήμα. Συνολικά, η αξία των παραγγελιών έχει ξεπεράσει τα 14 δις, σύμφωνα με το tweet του Μασκ.

Στις 31 Μαρτίου 2016 που άνοιξε η λίστα των παραγγελιών του νέου μοντέλου της Tesla, δημιουργήθηκαν τεράστιες ουρές στις εκθέσεις και απίστευτο traffic στο site της εταιρείας. Σε 24 ώρες είχαν καταχωρηθεί 180.000 κρατήσεις, ενώ σε 48 ώρες είχαν φτάσει τις 240.000. Αυτό είναι ένα μοναδικό ρεκόρ για την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς συγκρίνεται μόνο με περιπτώσεις καταναλωτικών προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας όπως τα τηλέφωνα, τα tablet και οι προσωπικοί υπολογιστές.

Ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι δεν μιλάμε για ένα ετοιμοπαράδοτο αυτοκίνητο, ούτε καν στο άμεσο μέλλον. Τα πρώτα Model 3 θα παραδοθούν στους κατόχους τους το 2017, άγνωστο όμως πότε ακριβώς μέσα στο έτος. Ίσως μάλιστα και το 2017 να είναι μια πολύ αισιόδοξη πρόβλεψη για τις πρώτες παραδόσεις, καθώς ακόμα δεν έχει λυθεί ούτε καν το πρόβλημα της τεράστιας αύξησης παραγωγής, που πρέπει να επιτύχει η εταιρεία για να καλύψει τη ζήτηση.

Τι είναι όμως αυτό που έκανε το Tesla Model 3 περιζήτητο παρότι αμιγώς ηλεκτρικό; Η τιμή του, είναι η απάντηση, καθώς με 35.000 δολάρια αρχικό κόστος –μείον τα προγράμματα επιδότησης που ισχύουν σε Αμερική και Ευρώπη για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων- η τελική τιμή πέφτει περίπου στα 25 έως 28.000 δολάρια. Χωρίς, ωστόσο, το Model 3 να είναι ένα μικρό ή αποκλειστικά για χρήση πόλης αυτοκίνητο, όπως οι ανταγωνιστές του σε αυτές τις τιμές. Αυτό είναι πενταθέσιο, έχει αυτονομία που φτάνει στα περίπου 350 χιλιόμετρα, ενώ, σύμφωνα με την εταιρεία, η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα θα πραγματοποιείται σε 6 δευτερόλεπτα. Ευκαιρία λοιπόν και μάλιστα μεγάλη του Tesla Model 3, που δημιούργησε ένα ρεκόρ χωρίς προηγούμενο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!