Θερίζουν ζωές οι ελαττωματικοί αερόσακοι

Θερίζουν ζωές οι ελαττωματικοί αερόσακοι

Τους έντεκα νεκρούς έφτασε ο αριθμός των θυμάτων εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων Takata. Το τελευταίο περιστατικό αφορά μία 17χρονη οδηγό στις ΗΠΑ.

Θερίζουν ζωές οι ελαττωματικοί αερόσακοι

Η Honda επιβεβαίωσε το ενδέκατο θανατηφόρο περιστατικό εξαιτίας ενός ελαττωματικού αερόσακου της εταιρείας Takata. Αυτό προκύπτει από τη διερεύνηση ενός δυστυχήματος στις 31 Μαρτίου στις ΗΠΑ, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο η οδηγός ενός Honda Civic από τα θραύσματα ενός αερόσακου της Takata.

Στο τιμόνι του Civic καθόταν μία δεκαεπτάχρονη, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα από τα καυτά μεταλλικά θραύσματα του αερόσακου που άνοιξε μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου χωρίς λόγο. Η νεαρή οδηγός είναι το δέκατο επίσημα καταγεγραμμένο θύμα των ελαττωματικών Airbags της Takata στις ΗΠΑ και το ενδέκατο συνολικά, αν προσθέσουμε ένα ανάλογο θανατηφόρο περιστατικό στη Μαλαισία.

Η αμερικανική υπηρεσία οδικής ασφαλείας NHTSA έχει πετύχει στις ΗΠΑ την ανάκληση περίπου 28 εκατομμυρίων οχημάτων, εξοπλισμένων με αερόσακους της ιαπωνικής Takata. Ο αριθμός των ανακληθέντων οχημάτων εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος φτάνει τα 50 εκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί δραματικά το επόμενο διάστημα.

To Ηοnda Civic της άτυχης κοπέλας ήταν μοντέλο του 2002 και είχε κληθεί από το 2011 επανειλημμένα για έλεγχο και αλλαγή αερόσακου στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της ιαπωνικής μάρκας. Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα άλλαξε αρκετούς ιδιοκτήτες και κανένας δεν ανταποκρίθηκε στη διαδικασία της ανάκλησης, με αποτέλεσμα να συμβεί το τραγικό περιστατικό.

Best of internet