Τι είναι πιο γρήγορο από Bugatti; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Τι είναι πιο γρήγορο από Bugatti; (video)
Το μόνο αυτοκίνητο παραγωγής που απειλεί τη μέγιστη ταχύτητα μιας Bugatti Chiron είναι το Hennessey Venom GT Spyder.

Για να γιορτάσει τα 25 χρόνια της, η αμερικανική Hennessey υποστηρίζει ότι στις 11 Απριλίου θα ανακοινώσει την επίτευξη νέου ρεκόρ μέγιστης ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής, με το Hennessey Venom GT Spyder. Το σημερινό το κατέχει η ίδια εταιρεία, με 433 χλμ./ώρα.

Το Hennessey Venom GT Spyder έχει βάρος μόλις 1.244 κιλά και ο V8 κινητήρας των 7.0 λίτρων αποδίδει, με τη βοήθεια turbo, την εξωφρενική ισχύ των 1.451 ίππων. Έτσι το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 2,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα, που θα του εξασφαλίσει και το παγκόσμιο ρεκόρ, υπολογίζεται σε κάτι περισσότερο από 450 χλμ./ώρα. Με περίπου 200 ίππους ισχύος περισσότερους από το Hennessey που πέτυχε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ τελικής ταχύτητας, μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να τα καταφέρει.

Μια λεπτομέρεια ωστόσο, που αξίζει να αναφερθεί, είναι πως το αμερικανικό supercar δεν χρησιμοποιεί απλή αμόλυβδη βενζίνη, αλλά το καύσιμο E85. Αυτό, είναι ένα μίγμα βενζίνης και βιοαιθανόλης, που διατίθεται κανονικά από πρατήρια στις ΗΠΑ και έχει 100 έως 105 οκτάνια. Λόγω του μεγαλύτερου αριθμού οκτανίων, δίνει τη δυνατότητα στον κινητήρα του Hennessey να δουλεύει με πίεση turbo που φτάνει τα 26 psi, αντί τα 19 με κανονική αμόλυβδη.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!