Ποδήλατο, αυτοκίνητο ή και τα δύο; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Ποδήλατο, αυτοκίνητο ή και τα δύο; (video)
Τα πλεονεκτήματα ενός δίκυκλου και ενός τετράτροχου οχήματος δεν συνδυάζονται θεωρητικά, όμως αν κάποιος έχει τη δημιουργικότητα αυτού του Σουηδού φτιάχνει... θαύματα, όπως το PodRide!

Τι γίνεται αν κάποιος δεν θέλει να μετακινείται καθημερινά με αυτοκίνητο, θέλει να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες και παράλληλα, να μην καίει καύσιμο; Αγοράζει το PodRide! Αυτό είναι ένα υβρίδιο ανάμεσα στο ποδήλατο και το αυτοκίνητο, καθώς διαθέτει πετάλια, τέσσερις τροχούς, οροφή και κάθισμα. Δεν είναι συνηθισμένος συνδυασμός για αυτό και προκαλεί ενδιαφέρον, καθώς μπορεί να μην είναι το απόλυτο όχημα μετακίνησης αλλά είναι ολοκληρωμένο.

Ο Μάικλ Κέλμαν είναι ο δημιουργός και ιδιοκτήτης του PodRide και μας παρουσιάζει ένα βίντεο με την καθημερινή χρήση του, τα πλεονεκτήματά του αλλά και την προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει δοθεί. Παράλληλα με τα πετάλια, έχει και έναν ηλεκτροκινητήρα που το κινεί για περίπου 60 χιλιόμετρα σε ταχύτητες έως και 25 χλμ./ώρα, μια χαρά δηλαδή για τις μετακινήσεις εντός της ημέρας. Η μοναδική ευελιξία του ποδηλάτου δεν έχει χαθεί και επιδεικνύει τον πολύ μικρό κύκλο στροφής του, ενώ τονίζει ότι οι διαστάσεις του δεν του απαγορεύουν να χρησιμοποιεί τον ποδηλατόδρομο της πόλης. Ο... εξοπλισμός του περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, φλας, ανοιγόμενο «παρμπρίζ» με υαλοκαθαριστήρα, μια μικρή σόμπα για το ξεπάγωμα των παραθύρων όταν έχουν πιάσει πάγο, εισαγωγή αέρα στο εμπρός μέρος για τις ζεστές ημέρες, μαλακό κάθισμα και αναρτήσεις για μεγαλύτερη άνεση στις λακκούβες και έναν μικρό χώρο αποσκευών όπου αν αυτός δεν αρκεί, μπορεί να τοποθετηθεί και... τρέιλερ. Δείτε το βίντεο!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!