Αυτός είναι ο πρώτος ΑμΕΑ οδηγός αγώνων στην Ελλάδα!

Πέτρος Πιτσίνης
Αυτός είναι ο πρώτος ΑμΕΑ οδηγός αγώνων στην Ελλάδα!
Ο Στράτος Σταματάκης από την Κρήτη δίνει ελπίδα σε όσα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες αγαπούν το μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού κατάφερε και πήρε επίσημη πιστοποίηση!

Το πρώτο αναπηρικό αυτοκίνητο που θα συμμετέχει σε αγώνα στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός, με τον Κρητικό Στράτο Σταματάκη να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του. Ο οδηγός από το Ηράκλειο έγινε ο πρώτος ΑμΕΑ που κατάφερε να πάρει την πιστοποίηση στην Ελλάδα για να «τρέξει» στο rally sprint Αγ. Βαρβάρα - Κοντόπουλα (Βάντες) στα Χανιά, με το Peugeot 106 Rallye πρώτης γενιάς που οδηγεί να φέρει τον αριθμό δεκαεπτά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είχε αμέριστη στήριξη από τους φίλους και χορηγούς της ομάδας Disabled Motorsports Greece, για να καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του. Σε μια δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ευχήθηκε στους συμμετέχοντες, όμως φρόντισε και να τονίσει το γεγονός ότι θα υπάρχει ένας κουμπαράς για την ενίσχυση του συλλόγου Δικαίωμα στη Ζωή, ένα κέντρο φροντίδας παιδιών με αναπηρία. Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Στράτο και επιπλέον, η περίπτωσή του να γίνει αφορμή για να δούμε κι άλλα τέτοια παραδείγματα στο μέλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!