Πιο ακριβοπληρωμένη ομάδα της Formula1 η Ferrari (pic)

Νίκος Τσιώκος
Πιο ακριβοπληρωμένη ομάδα της Formula1 η Ferrari (pic)
Μπορεί να μην κατέκτησε τον τίτλο το 2015, όμως η Ferrari θα πάρει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη ομάδα στη Formula1 και είναι η πιο ακριβοπληρωμένη για το 2016.

Τα χρηματικά ποσά που θα λάβει η κάθε ομάδα της Formula1, με βάση τη θέση που τερμάτισε το 2015, αποκάλυψε το Autosport. Ωστόσο, στην κορυφή δεν είναι η Mercedes, αλλά η Ferrari, η οποία είναι η πιο ακριβοπληρωμένη για το 2016.

H Scuderia φτάνει τα 192 εκατομμύρια δολάρια συνολικά με όλα τα μπόνους, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι εξ' αυτών παίρνει τα 70 ως η πιο... παλιά ομάδα του σπορ, αφού έχει δώσει το παρών σε κάθε Γκραν Πρι από το πρώτο το 1950.

Έτσι, η ομάδα του Μαρανέλο θα βάλει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της, με τις απολαβές της να είναι αυξημένες κατά 17% σε σύγκριση με πέρυσι. Στη δεύτερη θέση είναι τα «ασημί βέλη», που βρίσκονται στο +36% από πέρυσι με 171 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η τρίτη Red Bull είναι η τελευταία πάνω από το... 100άρι με 144, αν και παρουσίασε απώλεια 7% σε σύγκριση με το 2015.

Απώλειες και για τις Williams, McLaren, ενώ περισσότερα χρήματα θα δουν φέτος οι Force India, Renault (μέχρι πρότινος Lotus), Toro Rosso και Sauber.

Αναλυτικά οι πληρωμές των ομάδων, όπως τις παρουσιάζει το Autosport:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!