Θα συνεχιστεί το σερί του Μάρκεζ;

Θα συνεχιστεί το σερί του Μάρκεζ;

Θα συνεχιστεί το σερί του Μάρκεζ;

Από το 2013 ο Μάρκεζ κατακτά αδιάλειπτα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Γκραν Πρι της Αμερικής. Ποιές όμως είναι ο προβλέψεις για φέτος;

Ο τρίτος γύρος του MotoGP ξεκινά σήμερα στην Αμερική και στην πίστα του Όστιν, όπου ο Μαρκ Μάρκεζ με τη Honda έχει κυριαρχήσει από το 2013 έως και το 2015. Η έναρξη του πρωταθλήματος φέτος ήταν αν μη τι άλλο συναρπαστική, με δύο ομάδες να ξεχωρίζουν (Yamaha και Ducati), τρεις να ανεβαίνουν στο podium (Yamaha, Ducati και Honda), αλλά τέσσερις να το διεκδικούν –στις προηγούμενες προσθέστε και τη Suzuki.

Σήμερα στις 17:55, με τη πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στο MotoGP, ίσως έχουμε μερικά περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις δυνατότητες των μοτοσικλετών. Οι οδηγοί πάντως, κατά τη χθεσινή τους συνέντευξη Τύπου, συμφώνησαν στο σύνολό τους ότι όλα θα παιχτούν στα ελαστικά και στις επιταχύνσεις. Η πίστα του Όστιν φημίζεται για τις απότομες και συνεχείς επιταχύνσεις που επιβάλλει στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα η έντονη φθορά των ελαστικών να αναδεικνύεται σε κυρίαρχο ζήτημα.

Ο Μάρκεζ ειδικότερα, παραδέχτηκε ότι η Honda έχει πρόβλημα ακριβώς σε αυτό το σημείο, δηλαδή στην επιτάχυνση κατά την έξοδο από τη στροφή. Παραδέχτηκε ότι η πίστα του Όστιν του ταιριάζει πολύ και ότι η ομάδα του κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσει καλύτερη συμπεριφορά της μοτοσικλέτας στα απότομα ανοίγματα του γκαζιού.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι η Honda και ο Μάρκεζ θα κυριαρχούσαν, τουλάχιστον στην αρχή, με δεδομένα τα προβλήματα που είχαν ανακύψει στις χειμερινές δοκιμές. Μετά την πρώτη θέση στην Αργεντινή όμως, το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της Αμερικής φαίνεται να περιμένει και πάλι τον Μάρκεζ, όχι όμως με τέτοια σιγουριά όπως στο παρελθόν. Διότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η Yamaha φαίνεται να έχει εντοπίσει το πρόβλημα που είχε με την έντονη φθορά του εμπρός ελαστικού στη συγκεκριμένη πίστα και εργάζεται πάνω σε αυτό.

Σε σοβαρό διεκδικητή θέσης στο βάθρο έχει αναδειχτεί  και o Βινιάλες με τη Suzuki. Όπως δήλωσε η Ισπανός, η πίστα του Όστιν είναι από τις αγαπημένες του και η χάραξή της ταιριάζει ιδιαίτερα στο στιλ του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την πρώτη του νίκη στην κατηγορία Moto2, από την οποία προήλθε ο νεαρός αναβάτης, την απέσπασε στην Αμερική.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις Ducati, που είναι οι δυνατότερες όλων και, αν λύσουν το πρόβλημα που έχουν με τα ελαστικά, τότε μπορούν να διεκδικήσουν όχι μια, αλλά δύο θέσεις στο βάθρο.

Φαβορί λοιπόν ο Μάρκεζ, όμως στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν, ανέβηκαν στο βάθρο πέντε διαφορετικοί αναβάτες. Οπότε, όλα τα ενδεχόμενα είναι –πολύ- ανοιχτά. 

Best of internet