Η «πεταλούδα» της Yamaha (video)

Γιώργος Βαρίνος
Η «πεταλούδα» της Yamaha (video)
Ανάλαφρο, διάφανο, trendy και με retro αισθητικά στοιχεία, το πρωτότυπο αυτό scooter της Yamaha έχει έντονο το άρωμα γυναίκας στη σχεδίασή του.

Το εντυπωσιακό 04GEN είναι το νέο πρωτότυπο μοντέλο scooter που θα παρουσιάσει η Yamaha στην έκθεση μοτοσικλέτας του Βιετνάμ. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ho Chi Minh από τις 7 έως 10 Απριλίου και θα είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση για μοτοσικλέτες της ασιατικής χώρας.

Το μοντέλο 04GEN σχεδιάστηκε με βάση την αισθητική προσέγγιση RUN-WAY, δηλαδή της «πασαρέλας», η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την εικόνα μιας γυναίκας που αποπνέει αέρα διακριτικής κομψότητας και χάρης, στο σώμα και το πνεύμα. Σε σύγκριση με τις συνηθισμένες δομές πλαισίου των σκούτερ - οι οποίες κρύβουν το πλαίσιο με δεκάδες πλαστικά καλύμματα, το 04GEN το καλύπτει μόνο με κάποια μόνο ημιδιαφανή εξωτερικά τμήματα. Η θέα της εντυπωσιακής εσωτερικής δομής αναδεικνύει το γλυπτό σώμα της μοτοσυκλέτας, δημιουργώντας μια νέα προσέγγιση η οποία δεν σταματά στα εξωτερικά χαρίσματα, αλλά αναδεικνύει και τα εσωτερικά.

Η Yamaha καθιέρωσε τον όρο Refined Dynamism (εκλεπτυσμένος δυναμισμός) ως φιλοσοφία σχεδίασης το 2013. Από τότε, έχει παρουσιάσει τρεις φιλοσοφίες σχεδίασης: Το μοντέλο 01GEN το 2014 -μια crossover μοτοσυκλέτα με δύο τροχούς μπροστά- το μοντέλο 02GEN επίσης το 2014, μια πρωτότυπη ηλεκτρική αναπηρική καρέκλα και το μοντέλο 03GEN, το 2015. Με το 04GEN κλείνει με χάρη το μάτι στις γυναίκες αναβάτριες, καθώς η σχεδίασή του συνάδει απόλυτα με τη θηλυκή χάρη και κομψότητα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!