Μπότας: «Φρέναρα πολύ αργά»

Νίκος Τσιώκος
Μπότας: «Φρέναρα πολύ αργά»
Ο Βαλτέρι Μπότας παραδέχτηκε το λάθος του στην επαφή με τον Λιούις Χάμιλτον στο Μπαχρέιν τονίζοντας ότι φρέναρε πολύ αργά.

Να περάσει τον Λιούις Χάμιλτον από την εσωτερική επιχείρησε ο Βαλτέρι Μπότας στην πρώτη στροφή στον αγώνα του Μπαχρέιν. Το αποτέλεσμα ήταν οι δυο τους να έχουν επαφή, με τον Φινλανδό να παραδέχεται το λάθος του τονίζοντας ότι φρέναρε πολύ αργά. «Για 100 μέτρα πριν την πρώτη στροφή ήταν το καλύτερο στιγμιότυπο του αγώνα μου.

Μετά από αυτά, όλα ήταν πολύ απογοητευτικά. Προφανώς οι Mercedes δεν περίμεναν να είναι κάποιος στην εσωτερική εκεί και ίσως φρένταρα πολύ αργά. Είναι κρίμα. Θα μπορούσα να φρενάρω πιο νωρίς, αλλά την ίδια στιγμή δεν περίμενα να επιβραδύνουν τόσο πολύ και να είναι τόσο δύσκολα στην πρώτη στροφή.

Κάποιες φορές λειτουργεί, κάποιες άλλες φρενάρεις πολύ νωρίς και κάποιος σε περνάει από την εξωτερική», ανέφερε ο πιλότος της Williams. Όσο για την καλή εκκίνηση των Βρετανών και το επίπεδο που βρίσκονται, τόνισε πως στο Γκρόουβ ακόμα δε είναι χαρούμενοι με το σημείο που είναι και ότι χρειάζονται βελτίωση.

«Ακόμα δεν είμαστε εκεί που θέλουμε και πρέπει. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο. Ήταν καλό που πήραμε μερικούς βαθμούς, όμως ακόμα δεν είμαστε πολύ χαρούμενοι», πρόσθεσε ο Μπότας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!