Ηλεκτροκίνητο το μέλλον των Smart

Πέτρος Πιτσίνης
Ηλεκτροκίνητο το μέλλον των Smart
Ο Πρόεδρος της Daimler αποκάλυψε ότι μαζί με το Smart Fortwo, θα δούμε και το Forfour σε ηλεκτρική έκδοση και μάλιστα, στο άμεσο μέλλον.

Η ετήσια συνέλευση των μετόχων της Daimler έφερε στο φως αρκετές ενδιαφέρουσες προτάσεις για το μέλλον, όπως η ένταξη μιας ηλεκτροκίνητης έκδοσης στη γκάμα του Smart Forfour. Το τετραθέσιο αυτοκίνητο πόλης θα κινηθεί στα πρότυπα του Fortwo Electric Drive, με την αρχή να γίνεται προς το τέλος του 2016!

Επίσης, ο Πρόεδρος της Daimler προχώρησε σε δηλώσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης, λέγοντας: «Οι μελλοντικές μετακινήσεις ανήκουν στην ηλεκτροκίνηση και όχι στα ντίζελ αυτοκίνητα, παρά τη χαμηλή τιμή του καυσίμου τους. Μπορεί να μην είναι δύσκολο να κατασκευάσεις ένα ηλεκτρικό μοτέρ, όμως οι μπαταρίες απαιτούν προσοχή και η κατασκευή τους είναι πολύπλοκη. Εκεί ακριβώς, είναι το πλεονέκτημά μας έναντι των ανταγωνιστών μας». Στη Daimler φαίνεται πάντως ότι παίρνουν πολύ σοβαρά το ζήτημα της ηλεκτρικής ενέργειας, αφού υπάρχουν πλάνα για την συνολική ύπαρξη 10 μοντέλων Plug-In Hybrid τεχνολογίας το 2017 και αργότερα, ένα νέο SUV με επαναστατική τεχνολογία στις μπαταρίες του θα είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα από 500 χιλιόμετρα αυτονομίας, με μια μόλις φόρτιση!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!