Πιέζει ενόψει 2017 η Pirelli

Νίκος Τσιώκος
Πιέζει ενόψει 2017 η Pirelli
Η Pirelli πιέζει τους επικεφαλής της Formula1 να καθορίσουν τα πλάνα τους για τους κανονισμούς του 2017, όσον αφορά τα ελαστικά, δίνοντας διορία μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Πίεση στα αφεντικά της Formula1 ασκεί η Pirelli, σε ότι αφορά τους κανονισμούς του 2017 για τα ελαστικά. Αυτοί ακόμα δεν έχουν συμφωνηθεί, όπως και οι υπόλοιποι, τη στιγμή που η ιταλική εταιρεία δεν έχει ενημερωθεί για το τι μονοθέσιο θα χρησιμοποιήσει στις δοκιμές διαρκείας 12 ημερών ή ποιες ομάδες θα τη βοηθήσουν στο πρόγραμμά της.

Γι' αυτό και ο Πολ Χέμπερι τόνισε στην ιστοσελίδα motorsport.com ότι δίνεται διορία μέχρι τα τέλη Απριλίου να ολοκληρωθεί το πλάνο και να στην Pirelli να πιάσουν δουλειά ενόψει της επόμενης χρονιάς. «Στις ελεύθερες δοκιμές είμαστε ήδη στο όριο. Έχουν μείνει μόνο έξι μήνες δουλειάς για να μελετήσουμε το όλο πράγμα και δεν είναι εύκολο.

Οι ομάδες θέλουν ένα τέλειο ελαστικό, αλλά εβδομάδα με την εβδομάδα αυτό γίνεται ολοένα και λιγότερο εφικτό. Η διορία μας είναι το τέλος Απριλίου. Αν δεν μπορούμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε, γίνεται αδύνατο να παρέχουμε αυτό που απαιτείται από εμάς. Δε θέλουμε να ρισκάρουμε το όνομά μας, καθώς δεν έχουμε δοκιμές ή τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνουμε καλή δουλειά. Ήδη έχουμε δει ότι αν υπάρξουν προβλήματα μετά, θα είναι λάθος μας.

Έχουμε ζητήσει εγγύηση 12 ημερών για δοκιμές με μονοθέσιο, που θα είναι εξοπλισμένο με υβριδική μονάδα ισχύος και μερικές αναβαθμίσεις πάνω στον οδηγό για τους επόμενους τεχνικούς κανονισμούς. Επίσης, θέλουμε να κάνουμε προκαταρτικές δοκιμές με όχημα του 2013. Ο καθορισμός αυτών των λεπτομερειών καθυστερεί λίγο το συμπέρασμα των διαπραγματεύσεων», είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!