Mία ντουζίνα κύλινδροι για τον Πούτιν

Πέτρος Πιτσίνης
Mία ντουζίνα κύλινδροι για τον Πούτιν
Για να μετακινείται με ασφάλεια ο Ρώσος πολιτικός κατασκευάστηκε μια νέα «υπερλιμουζίνα», η οποία μάλιστα θα διατεθεί στην αγορά, ώστε να είναι δυνατόν, να την κάνει δική του όποιος... μπορεί.

Από το 2017 ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα κυκλοφορεί με νέα, Ρωσικής κατασκευής λιμουζίνα, η οποία ονομάζεται Kortezh. Ωστόσο δεν εξελίχθηκε αποκλειστικά για το Ρώσο Πρόεδρο καθώς όποιος μπορεί, έχει τη δυνατότητα να την κάνει δική του, σε αντίθεση με την προσωπική Cadillac του Ομπάμα, γνωστή και ως "The Beast" (το τέρας). Η Kortezh θα κατασκευαστεί ως λιμουζίνα, σεντάν, SUV και βαν, με 4.000-5.000 αντίτυπα να προορίζονται για κάθε έκδοση, ανάλογα με τη ζήτηση.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στο νέο αυτοκίνητο του Βλάντιμιρ Πούτιν πάντως βρίσκεται κάτω από το καπό, με τον κινητήρα να έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche. Φήμες κάνουν λόγο για έναν υψηλού κυβισμού τούρμπο V12, με την απόδοσή του να βρίσκεται γύρω από τη σφαίρα των 800 ίππων! Η παραγωγή του μοντέλου θα ξεκινήσει από το 2017 ενώ τα πρώτα κομμάτια θα συναντήσουν τους ιδιοκτήτες προς το τέλος του έτους και στις αρχές του 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!