Τοντ: «Καμία αλλαγή στη διοίκηση της Formula1 μέχρι το 2020»

Τοντ: «Καμία αλλαγή στη διοίκηση της Formula1 μέχρι το 2020»

Ο Ζαν Τοντ τόνισε πως δε γίνεται να έχουμε αλλαγή στη διοίκηση της Formula1 μέχρι και το 2020 λόγω της Συνθήκης Ομόνοιας που υπέγραψαν ομάδες και ιθύνοντες του σπορ το 2013.

Τοντ: «Καμία αλλαγή στη διοίκηση της Formula1 μέχρι το 2020»

Οι αλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στη Formula1 έχουν φέρει και φήμες ότι δεν αποκλείεται να έχουμε αλλαγή στη διοίκηση του σπορ. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, με τον Ζαν Τοντ να τονίζει ότι δε γίνεται να έχουμε αλλαγή στον συγκεκριμένο τομέα πριν το 2020 λόγω της Συνθήκης Ομόνοιας που υπέγραψαν οι ομάδες και οι ιθύνοντες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2013.

«Πρέπει να περιμένουμε μέχρι την ανανέωση της Συνθήκης Ομόνοιας το 2020 και μετά να αποφασίσουμε για αλλαγές στη διοίκηση. Ίσως να αλλάξει και ο πρόεδρος της FIA και δεν μπορεί να γίνει πριν το 2020. Εκτός κι αν οι ομάδες, οι κάτοχοι των εμπορικών δικαιωμάτων και η FIA αποφασίσουν ότι θέλουμε αλλαγή στη διοίκηση.

Τότε μπορούμε να το κάνουμε κι αύριο», ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Εν συνεχεία, μίλησε και για τον ερχομό του Strategy Group ξεκαθαρίζοντας πως δεν άλλαξε κάτι. «Το Strategy Group δεν άλλαξε τίποτα. Απλά προτείνει κάτι στην Επιτροπή της F1 και αυτή είναι πάντα εκεί.

Είναι κάτι που σκεφτόμουν χθες. Στο παρελθόν είχαμε το Technical Working Group, το Sporting Working Group και την F1 Commission, που μπορούσαν μόνο να αποδεχτούν ή να απορρίψουν προτάσεις. Οπότε είμαστε στην ίδια κατάσταση», πρόσθεσε ο Τοντ, που ανέλαβε τα ηνία της FIA από τον Οκτώβριο του 2009.

Best of internet