«Δεν φταίει η Porsche»

Γιώργος Βαρίνος
«Δεν φταίει η Porsche»
Ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ αποφάνθηκε ότι δεν ευθύνεται η Porsche GT για το θάνατο του ηθοποιού Πολ Γουόκερ το 2013.

Ο διάσημος, από τη σειρά των κινηματογραφικών ταινιών Fast and Furious, αμερικανός ηθοποιός Πολ Γουόκερ, άφησε την τελευταία του πνοή το Νοέμβριο του 2013 σε ατύχημα με μια Porsche GT. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο φίλος του Ρότζερ Ρόντας, με συνοδηγό τον Γουόκερ, όταν ξέφυγε από τον έλεγχο και χτύπησε τρία δέντρα πριν τυλιχτεί στις φλόγες. Πέρα από το τραγικό γεγονός που βύθισε σε πένθος τους εκατομμύρια θαυμαστές του ηθοποιού, ξεκίνησε και ένας κύκλος συζήτησης για το κατά πόσο η Carrera GT, στην οποία απέβαιναν οι δύο άντρες, ήταν επίσης υπεύθυνη για το θάνατό τους.

Η χήρα του Ρόντας, κατέθεσε αγωγή στην οποία υποστήριξε ότι η Porsche θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνη για την έλλειψη σύγχρονων συστημάτων ασφάλειας στην Carrera GT. Ωστόσο ο επαρχιακός δικαστής Φίλιπ Γκουτιέρεζ αποφάσισε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης είπε ότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι τα συστήματα ασφαλείας της Carrera GT δεν λειτούργησαν σωστά πριν από τη συντριβή σύμφωνα με την μήνυση, μετέδωσε το Associated Press.

«Ο ενάγων δεν προσκόμισε επαρκείς αποδείξεις ότι ο θάνατος του Ρόντας προήλθε ως αποτέλεσμα παραλείψεων στην κατασκευή του αυτοκινήτου εκ μέρους του εναγομένου» ανάφερε στην αιτιολογική έκθεση της απόφασής του ο δικαστής.

Η απόφαση δεν επηρεάζει τις άλλες δύο αγωγές κατά της Porsche, που έχουν κατατεθεί από την κόρη και τον πατέρα του Γουόκερ. Επίσης, ο δικηγόρος της Κριστίν Ρόντας, χήρας του Ρόντας, δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!