Η νέα Porsche Cayman στην τελική της μορφή

Πέτρος Πιτσίνης
Η νέα Porsche Cayman στην τελική της μορφή
Στα πρότυπα της 718 Boxster, η νέα Cayman δείχνει τη νέα, φρέσκια σχεδίασή της, την οποία θα συνδυάσει με μια σειρά νέων κινητήρων υψηλής απόδοσης.

Η νέα γενιά της Porsche Cayman βρίσκεται λίγο πριν την παρουσίασή της και την βλέπουμε επιτέλους, στην τελική της μορφή. Το αυτοκίνητο φωτογραφήθηκε -σε όχι και τόσο καλή ποιότητα, ομολογουμένως- στην πόλη Λέτσε της Ιταλίας, 30 χιλιόμετρα από την πίστα Νάρντο, που ανήκει στην Γερμανική εταιρεία. Η σχεδίασή της «φωνάζει» από μακριά ότι πρόκειται για δημιούργημα του Τσουφενχάουζεν και χωρίς να υπάρχουν τρομερές αλλαγές, καταφέρνει να δείχνει πολύ φρέσκια και εντυπωσιακή. Τα μεγαλύτερα νέα όμως στη νέα Cayman είναι κάτω από το καπό, όπου και θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες της νέας 718 Boxster.

Το εξακύλινδρο παρελθόν τους έχει οριστικά μπει στο... ντουλάπι, αφού νέα επίπεδα (Boxer) μοτέρ χαμηλότερου κυβισμού με τέσσερις κυλίνδρους έκαναν την εμφάνισή τους. Φυσικά το τούρμπο δηλώνει πλέον το παρόν και έτσι, έχουμε ένα δίλιτρο σύνολο με 300 ίππους και ένα των 2.5 λίτρων, με απόδοση 350 ίππων για την έκδοση S. Οι νέοι κινητήρες δεν είναι μόνο ισχυρότεροι αλλά και πιο οικονομικοί, με την εταιρεία να ισχυρίζεται ότι η κατανάλωση έχει βελτιωθεί κατά 13%. Σε ο,τι έχει να κάνει με την τιμή, δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη επίσημα στοιχεία, ωστόσο λέγεται ότι για πρώτη φορά η Porsche θα προσφέρει την 718 Cayman σε χαμηλότερη τιμή από την ανοιχτή 718 Boxster.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!