«Επίθεση» στο Isle of Man από τη Subaru! (video)

Πέτρος Πιτσίνης
«Επίθεση» στο Isle of Man από τη Subaru! (video)
Σε συνεργασία με την Prodrive, η Subaru ετοιμάζει ένα ειδικό Impreza WRX STi για να θέσει ένα νέο ρεκόρ στη διαδρομή των 60 χιλιομέτρων!

Στη Subaru από ότι φαίνεται λατρεύουν τα ρεκόρ και σύντομα θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν ακόμη ένα, που κατέχει ένα... Subaru! Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η εταιρεία εξελίσσει ένα ειδικό Impreza WRX STi σε συνεργασία με την Prodrive, για να τρέξει στο πασίγνωστο Isle of Man. Το προηγούμενο ρεκόρ έγινε το 2014 πάλι από WRX STi (παρακάτω στο άρθρο βρίσκεται το βίντεο), το οποίο χρειάστηκε για να καλύψει τη διαδρομή των 60 χιλιομέτρων μόλις 19 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, με μέση ωριαία ταχύτητα 189 χλμ./ώρα! Αυτό καθιστά το έργο του νέου αυτοκινήτου αρκετά δύσκολο όμως όχι ακατόρθωτο, αφού πίσω από το τιμόνι θα βρίσκεται ο Μαρκ Χίγκινς.

Οι δύο εταιρείες (Subaru και Prodrive) δεν έχουν ανακοινώσει τίποτε σχετικό με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, από τις φωτογραφίες όμως φαίνεται ότι έχει αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο με μια τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος και σλικ ελαστικά, για βέλτιστο κράτημα. Το ρεκόρ του 2014 είχε επιτευχθεί χωρίς ιδιαίτερες μηχανικές αναβαθμίσεις στο WRX STi και αν αυτό τηρηθεί και αυτή τη φορά, κάτω από το καπό θα έχουμε το μοτέρ παραγωγής του Impreza STi με τους 305 ίππους και τα 406 Nm ροπής, από τον Boxer με τα 2.5 λίτρα κυβισμού. Βέβαια αναμένεται να έχει μια πιο «ελεύθερη» εξάτμιση, ενώ το εσωτερικό θα είναι «γδυμένο» κρατώντας μόνο τα απαραίτητα, δηλαδή δύο μπάκετ καθίσματα και το επιβεβλημένο Roll-Cage. Τέλος, θα χρησιμοποιηθούν άλλες αναρτήσεις με πιο απόλυτη ρύθμιση προς το κράτημα, χαμηλώνοντας παράλληλα και το αμάξωμα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!