Πόσους ίππους αποδίδει το δυνατότερο Lada;

Πέτρος Πιτσίνης
Πόσους ίππους αποδίδει το δυνατότερο Lada;
Η έκδοση NFR του Kalina παίρνει τον τίτλο του πιο γρήγορου Lada που φτιάχτηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι δε βάζει «φωτιά» στην άσφαλτο, ενώ έχει και ένα αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού.

Η Lada δεν είναι γνωστή για τη σπορ αύρα που αποπνέουν τα αυτοκίνητά της ούτε για τις επιδόσεις των μοντέλων της, όμως προσπαθεί να καλύψει το όποιο κενό με το Kalina NFR. Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις γρήγορες προτάσεις των υπόλοιπων κατασκευαστών της κατηγορίας, όμως προσφέρει σβέλτες επιδόσεις και ένα αποδεκτό επίπεδο εξοπλισμού. Ο 1.600άρης κινητήρας του αποδίδει 136 ατμοσφαιρικούς ίππους στις 6.800 σ.α.λ. και 154 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 4.750 σ.α.λ., ενώ απαιτεί κατά μέσο όρο 8,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα.

Συνεπώς, δε μιλάμε για ένα ιδιαίτερα σύγχρονο μοτέρ, όμως χάρη στο βάρος που έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα (1.215 κιλά), κινεί το αμάξωμα αξιοπρεπώς. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 9,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 203 χλμ./ώρα! Από την άλλη, ο εξοπλισμός και πάλι δεν θα εντυπωσιάσει, όμως συγκριτικά με άλλα μοντέλα της εταιρείας ικανοποιεί και με το παραπάνω. Ενδεικτικά, έχει ABS με EBD, αισθητήρες φώτων και υαλοκαθαριστήρων, θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, θερμαινόμενα καθίσματα, Air Condition, ηχοσύστημα με τέσσερα ηχεία και οθόνη χειρισμού επτά ιντσών! Επίσης έχει αναβαθμισμένη σπορ ανάρτηση και φρένα, καλύτερο τιμόνι, σπορ εμπρός καθίσματα και πιο «επιθετική» εξωτερική εμφάνιση, με διάφορες εισαγωγές αέρα και μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου να κάνουν τη διαφορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!