Πώς στρίβεις ιδανικά; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πώς στρίβεις ιδανικά; (video)
Αν έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η σωστή τροχιά σε μια στροφή, η Porsche έχει την απάντηση στα μαθήματα οδήγησης με την 911R.

Το τέταρτο μάθημα οδήγησης με την υπέροχη 911R και δάσκαλο τον επίσημο οδηγό δοκιμών της Porsche Πάτρικ Λόνγκ, έχει ως αντικείμενο την ιδανική γραμμή σε μια στροφή ή σε μια αλληλουχία στροφών. Όπως εξηγεί και ο ειδήμων στους μαθητές του, η πιο γρήγορη είσοδος στη στροφή δεν σημαίνει και πιο γρήγορη έξοδο, η οποία είναι πολύ πιο σημαντική, καθώς εκεί μπορεί κανείς να βάλει όλη τη δύναμη του κινητήρα στο δρόμο και να επιτύχει τη μέγιστη επιτάχυνση.

Χαρακτηριστικά, ο Λονγκ αναφέρει ότι «χειριζόμαστε το τιμόνι απαλά, κοιτάμε πάντα μακριά προς την έξοδο της στροφής και κρατάμε όσο πιο ανοιχτή την τροχιά του αυτοκινήτου». Η απότομες κινήσεις δεν εξασφαλίζουν και γρήγορους χρόνους και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι οδηγοί αγώνων, που παρότι φρενάρουν και επιταχύνουν οριακά, το κάνουν πάντα γραμμικά ώστε να διαταράσσουν όσο το δυνατόν λιγότερο την ισορροπία του αυτοκινήτου.

Αν στόχος σας είναι να κινείστε με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα και όχι να προσφέρετε «θέαμα», τότε οι συμβουλές της Porsche και του Λονγκ θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες. Συμπυκνώνουν άλλωστε μια τεράστια εμπειρία που δύσκολα μπορεί να αποκτήσει ο καθένας από εμάς σε δημόσιο δρόμο και η οποία μέσω της εικόνας είναι πιο «εύπεπτη» και κατανοητή παρά ποτέ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!