Η Kia προκαλεί, με το Ceed TCR

Η Kia προκαλεί, με το Ceed TCR

Η Kia προκαλεί, με το Ceed TCR

Δυναμική εμφάνιση στο πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού για την Kia το 2017, απέναντι στην κραταιά Seat και στις VW, Honda, Opel, Subaru και Alfa Romeo. 

Η Κορεατική Kia τολμά να αντιπαρατεθεί με μεγάλες δυνάμεις στο διεθνές πρωτάθλημα τουρισμού και ειδικότερα στην κατηγορία TCR. Σε αυτό συμμετέχουν η πολύπειρη Seat με το Leon, η VW με το Golf GTi, η Opel με το νέο Astra, η Honda με το Civic Type R και επίσης η Subaru με το Impreza και η Alfa Romeo με τη Giulietta.

Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας TCR έχουν περιορισμό κόστους τα 90.000€ και βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής, όπως επίσης και οι δίλιτροι turbo κινητήρες τους. Μπορούν να συμμετέχουν τόσο στο διεθνές πρωτάθλημα όσο και σε εθνικά, ενώ έχουν περίπου την ίδια ισχύ, μεταξύ 300 και 330 ίππων. Για την περίσταση η Kia θα χρησιμοποιήσει το πεντάθυρο αμάξωμα το Ceed, με δίλιτρο turbo κινητήρα.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει ακόμα επίσημα στοιχεία των τεχνικών χαρακτηριστικών του αγωνιστικού της, αυτά ωστόσο θα είναι αναγκαστικά στο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Εκεί που πραγματικά παίζεται το παιχνίδι σε αυτή την κατηγορία αγώνων, είναι στην μικρομετρική ρύθμιση των αεροδυναμικών βοηθημάτων και  στη γεωμετρία του αυτοκινήτου, καθώς οι πολύ συγκεκριμένοι κανονισμοί δεν επιτρέπουν να προκύψουν σημαντικές διαφορές σε ιπποδυνάμεις και οδική συμπεριφορά.

Η κορεατική εταιρεία θα αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία για το αυτοκίνητο και τη συμμετοχή της κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του διεθνούς πρωταθλήματος TCR, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου στην πίστα του Εστορίλ στην Πορτογαλία.  

Best of internet