Επιβεβαιώθηκε το αγροτικό Peugeot – Citroen

Γιώργος Βαρίνος
Επιβεβαιώθηκε το αγροτικό Peugeot – Citroen
Κατά την παρουσίαση του νέου μεσοπρόθεσμου πλάνου ανάπτυξής της, η PSA ανακοίνωσε την κατασκευή ενός αγροτικού ημιφορτηγού ενός τόνου.

Μεγαλώνει στην Ευρώπη η πίτα των pick up και όλοι οι κατασκευαστές, εκτός από τους παραδοσιακούς Ιάπωνες, θέλουν ένα κομματάκι της. Έτσι, μετά τη Fiat που μπήκε πρόσφατα στην κατηγορία συνεργαζόμενη με τη Mitsubishi και προσφέρει το Fullback, αναμένεται η Mercedes το 2017 να παρουσιάσει τη δική της πρόταση, που θα βασίζεται στο δημοφιλές Nissan Navara.

Μετά και την ανακοίνωση των Peugeot-Citroen πως επίσης θα παρουσιάσουν τα δικά τους pick up, ο ανταγωνισμός κορυφώνεται και μαζί του τα «αντίτυπα», καθώς οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές βασίζονται σε ιαπωνικά μοντέλα για την είσοδό τους στη συγκεκριμένη κατηγορία. Έτσι, οι Peugeot – Citroen αναμένεται να στραφούν, αν δεν το έχουν ήδη κάνει, προς την ήδη συνεργαζόμενη Toyota, με την οποία κατασκευάζουν από κοινού τα κλειστά ελαφρά φορτηγά της γκάμας τους.

Έτσι μπορεί να δούμε το Toyota Hilux να αποκτά σύντομα πινελιές γαλλικής φινέτσας στο αμάξωμα και στο εσωτερικό του και ίσως κινητήρες από τη γκάμα των πολύ καλών και οικονομικών diesel της PSA. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η κίνηση αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις των επαγγελματικών οχημάτων του γαλλικού Ομίλου, καθώς μέχρι σήμερα οι δύο μάρκες δεν διέθεταν στη γκάμα τους αντίστοιχο μοντέλο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!