Ξέφυγαν οι Κινέζοι

Γιώργος Βαρίνος
Ξέφυγαν οι Κινέζοι
Μια διαρροή εικόνων του πρωτότυπου της κινεζικής BAIC, αποκαλύπτει ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό supercar.

H έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο είναι προ των πυλών και σε αυτή η Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC) θέλει να κάνει μεγάλη αίσθηση, όπως δείχνουν οι εικόνες του πρωτότυπου ηλεκτρικού supercar που θα παρουσιάσει και έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Κοιτάζοντας το κομψό και στιλάτο αμάξωμα του οποίου ακόμα δεν γνωρίζουμε το όνομα, είναι προφανές ότι κερδίζει τις εντυπώσεις. Σίγουρα πρόκειται για ένα αμιγώς διθέσιο σπορ κουπέ, το οποίο έχει πολύ γλυπτές επιφάνειες και έντονους θόλους τροχών που του προσδίδουν ιδιαίτερα συμπαγή εικόνα. Το πολύ χαμηλό και αιχμηρό εμπρός μέρος διαθέτει μια τεράστια αεροτομή ενώ οι ελάχιστες εισαγωγές αέρα μαρτυρούν ότι για την κίνησή του φροντίζουν ηλεκτρικά μοτέρ και όχι εσωτερικές καύσης. Πολύ εντυπωσιακό είναι και το πίσω μέρος, όπως και οι πόρτες «ψαλίδια» που ανοίγουν προς τα επάνω.

Πληροφορίες από κινεζικά μέσα αυτοκινήτου αναφέρουν ότι το πρωτότυπο θα έχει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που θα του επιτρέπει να επιταχύνει από 0 – 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα και να έχει μέγιστη ταχύτητα 260 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η συστοιχία των μπαταριών του, που είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα για χαμηλό κέντρο βάρους, θα εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 300 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Τα ηλεκτρικό supercar της BAIC εικάζεται ότι θα έχει τρία προγράμματα οδήγησης, Eco, Comfort και Race, με τα οποία δεν θα μεταβάλλεται μόνο η ισχύς και η απόκριση λειτουργίας των κινητήρων και του συστήματος διεύθυνσης αλλά και το ύψος της ανάρτησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!