Φοροφυγάς ο Νίκο Ρόσμπεργκ;

Φοροφυγάς ο Νίκο Ρόσμπεργκ;

Φοροφυγάς ο Νίκο Ρόσμπεργκ;

Ο πιλότος της Mercedes βρίσκεται σε λίστα μαζί με περίπου άλλους 1.000 Γερμανούς, οι οποίοι κατέχουν εικονικές εταιρείες – γραμματοκιβώτια στον Παναμά, για να γλιτώνουν φόρους.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ ξεκίνησε φέτος ιδανικά την αγωνιστική σεζόν πετυχαίνοντας δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ωστόσο ο Γερμανός οδηγός δεν πρόλαβε να χαρεί το φουριόζο ξεκίνημα και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα ή για να ακριβολογούμε, στο στόχαστρο της γερμανικής υπηρεσίας δίωξης του οικονομικού εγκλήματος.

Όπως αποκαλύφθηκε στην ιστοσελίδα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Πρώτου Προγράμματος ARD της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης, το όνομα του πιλότου της Mercedes φιγουράρει ανάμεσα σε περίπου άλλα 1.000, που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή στην υπόθεση ‘’Panama Papers’. Έτσι ονομάζεται στη Γερμανία το φορολογικό σκάνδαλο, στο οποίο έχουν εμπλακεί επώνυμοι πολίτες της χώρας, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, αλλά και ένας διάσημος οδηγός αγώνων, όπως ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου νομικών συμβούλων Mossack Fonseca με έδρα την πόλη του Παναμά, ο Ρόσμπεργκ ίδρυσε μία εικονική εταιρεία – γραμματοκιβώτιο τις Παρθένες Νήσους με αντικείμενο τις υπηρεσίες του Γερμανού ως οδηγό αγώνων. Εκεί κατέληγαν εμβάσματα του εργοδότη του, δηλαδή της Mercedes, ώστε να μην πληρώνει φόρους ο επικεφαλής της βαθμολογίας της Formula 1.

Ο μάνατζερ του Ρόσμπεργκ δεν θέλησε να σχολιάσει το ρεπορτάζ, που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του ARD. Εξάλλου η Daimler επικαλέστηκε την εμπιστευτικότητα των επαγγελματικών της σχέσεων με τον Ρόσμπεργκ, τόνισε ωστόσο ότι δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με την εταιρεία στις Παρθένες Νήσους .

Να σημειώσουμε, ότι μεταξύ των υπόπτων για φοροδιαφυγή βρίσκονται πρώην κορυφαία στελέχη της Siemens, που κατηγορούνται ότι μετέφεραν εκατομμύρια ευρώ από τους λογαριασμούς τους στην Ελβετία στον Παναμά μέσω Ανδόρας και των νήσων Μπαχάμες.

Best of internet