Φαντόρν: «Άνεση και αισιοδοξία»

Νίκος Τσιώκος
Φαντόρν: «Άνεση και αισιοδοξία»
Ο Στόφελ Φαντόρν τόνισε πως ένιωσε άνεση και αισιοδοξία μπαίνοντας στο τιμόνι της MP4-31, που δεν είχε οδηγήσει ξανά φέτος.

Ο τραυματισμός του Φερνάντο Αλόνσο στην Αυστραλία και το γεγονός ότι δεν εντοπίστηκε έγκαιρα έφερε εσπευσμένα στο Μπαχρέιν τον Στόφελ Φαντόρν. Ο αναπληρωματικός οδηγός της McLaren μπήκε για πρώτη φορά στο τιμόνι της MP4-31 δίχως να έχει κάνει δοκιμές. Ωστόσο, ένιωσε άνεση και αισιοδοξία με το που μπήκε στο μονοθέσιο, όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ αυτό που περίμενα και είμαι ικανοποιημένος. Η εκκίνηση ήταν λίγο δύσκολη. Υπήρχαν συντρίμμια αριστερά και δεξιά και πολλές μάχες κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου. Ένιωσα άνεση και πολύ αισιοδοξία στο μονοθέσιο για να κάνω καλή δουλειά.

Είμαι χαρούμενος που δεν έκανα λάθη, εστιάζω σε αυτό και κατέληξα με έναν βαθμό, που είναι καλό μπόνους», ανέφερε 24χρονος, που έγινε ο πρώτος Βέλγος που παίρνει πόντους, μετά το 1992, ο πρώτος πιλότος της ομάδας του Γουόκινγκ που τερματίζει εντός των βαθμών στο ντεμπούτο του, έπειτα από τον Κέβιν Μάγκνουσεν το 2014, και ο πρώτος αναπληρωματικός που καταφέρνει να πάρει πόντους στον παρθενικό του αγώνα, ύστερα από τον Σεμπάστιαν Φέτελ το 2007.

Από τη μεριά του, με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ερίκ Μπουγιέ για τον περσινό παγκόσμιο πρωταθλητή του GP2, ο οποίος απέφυγε τα λάθη και τα ατυχήματα για να δει την καρό σημαία από τη δέκατη θέση. «Ο Στόφελ έκανε το εξής αξιοσημείωτο: πήρε έναν βαθμό στο ντεμπούτο του στη Formula1.

Είχε ένα πολύ καλό τριήμερο, ξεκίνησε με μία καθυστερημένη κλήση και εκτενή πτήση από την Ιαπωνία και ολοκληρώθηκε με μία άψογη και ώριμη εμφάνιση», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Αλόνσο θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις, ώστε να εκτιμηθεί αν θα είναι σε θέση να τρέξει στο Γκραν Πρι της Κίνας.

Σε περίπτωση που ο Ισπανός δεν τα καταφέρει, ο Φαντόρν θα είναι παρών και στη Σανγκάη σε δύο εβδομάδες. «Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα. Πήρα το μέγιστο, έδειξα για τι είμαι ικανός και τώρα πρέπει να περιμένω και να δω τι θα συμβεί στη συνέχεια. Δεν εξαρτάται από μένα η απόφαση, οπότε θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον», πρόσθεσε ο Βέλγος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!