Το σερί και το... αρνητικό ρεκόρ του Ρόσμπεργκ!

Νίκος Τσιώκος
Το σερί και το... αρνητικό ρεκόρ του Ρόσμπεργκ!
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ διεύρυνε το σερί νικών του στις πέντε στο Μπαχρέιν, ενώ ισοφάρισε το... αρνητικό ρεκόρ του Σερ Στέρλινγκ Μος με 16 νίκες χωρίς τίτλο. Πρώτη μη εκκίνηση στην καριέρα του ο Φέτελ.

Ασταμάτητος δείχνει ο Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στην πίστα του Μπαχρέιν. Ο Γερμανός δεν είχε κερδίσει ποτέ ξανά στο Σακχίρ για να διευρύνει το σερί νικών του στις πέντε νίκες, το οποίο έχει και ο Λιούις Χάμιλτον.

Ωστόσο, ισοφάρισε και το... αρνητικό ρεκόρ του Σερ Στέρλινγκ Μος στη λίστα με τους οδηγούς που έχουν τις περισσότερες νίκες χωρίς να κατακτήσουν τίτλο, αφού έφτασε τις 16. Από εκεί και πέρα, για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν εκκίνησε σε αγώνα της Formula1, τη στιγμή που ο Στόφελ Φαντόρν έγινε ο πρώτος Βέλγος, μετά από 24 χρόνια, που παίρνει βαθμούς.

Αναλυτικά τα στατιστικά του Μπαχρέιν

Πρώτη νίκη για τον Νίκο Ρόσμπεργκ στο Μπαχρέιν, με την οποία έφτασε τις 16 νίκες στην καριέρα του ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σερ Στέρλινγκ Μος στις περισσότερς νίκες οδηγών που δεν έχουν κατακτήσει τίτλο.

Ο Γερμανός διεύρυνε το σερί του στις πέντε νίκες, οι οποίες ξεκίνησαν από το Μεξικό πέρυσι, κάτι που είναι καλός οιωνός για τον πιλότο της Mercedes, αφού και οι εφτά προηγούμενοι οδηγοί που κέρδισαν πέντε συνεχόμενους αγώνες ολοκλήρωσαν τη σεζόν ως παγκόσμιοι πρωταθλητές!

Επίσης, ισοφάρισε το σερί νικών του ομόσταυλού του, Λιούις Χάμιλτον, στην F1. Μόνο οι Σεμπάστιαν Φέτελ (9), Μίκαελ Σουμάχερ (7), Αλμπέρτο Ασκάρι (7) έχουν μεγαλύτερο σερί.

Για δεύτερη σερί χρονιά και πέμπτη φορά από το 2008 ο Κίμι Ραϊκόνεν τερμάτισε δεύτερος στο Σακχίρ. Έτσι, έχει 8 τερματισμούς στο βάθρο στο Μπαχρέιν, 3 περισσότερους από τον Χάμιλτον, που ακολουθεί στη σχετική λίστα.

Ο Στόφελ Φαντόρν έκανε ντεμπούτο στη Formula1, όμως κατάφερε να πάρει τον πρώτο βαθμό της McLaren, παρά το γεγονός ότι δεν είχε την ευκαιρία να μπει ξανά στο τιμόνι της MP4-31. Με αυτόν τον τρόπο, έγινε ο πρώτος Βέλγος που τερματίζει εντός των πόντων, μετά τον Τιερί Μπουτσέν στην Αυστραλία το 1992, όταν είχε τερματίσει πέμπτος για λογαριασμό της Ligier. Ακόμη, έγινε και ο πρώτος πιλότος της McLaren που πήρε βαθμούς στο ντεμπούτο του, μετά τον Κέβιν Μάγκνουσεν στην Αυστραλία το 2014, με τον Δανό να βλέπει την καρό σημαία από την τρίτη θέση.

Με την πέμπτη θέση του Γκροζάν, που ήταν ο πέμπτος σερί τερματισμός του Γάλλου στους πόντους, η Haas έγινε η πρώτη αμερικανική ομάδα που παίρνει βαθμούς σε δύο συνεχόμενους αγώνες από την Team Haas (παρόμοια ονομασία, αλλά καμία σχέση με τη σημερινή) το 1986, όταν ο Άλαν Τζόουνς είχε τερματίσει τέταρτος και έκτος σε Ιταλία και Βέλγιο, αντίστοιχα.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν εκκίνησε σε αγώνα της Formula1, αφού τον... πρόδωσε ο κινητήρας του στον γύρο σχηματισμού. Ο Γερμανός έχει 159 εκκινήσεις στις 160 συμμετοχές του σε Γκραν Πρι του σπορ.

Για δεύτερο σερί αγώνα η Williams είχε αμφότερα τα μονοθέσιά της στους βαθμούς, κάτι που μέχρι στιγμής έχει καταφέρει μόνο η Mercedes από τις υπόλοιπες ομάδες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!